De mondzorg verandert in zowel de melk- als ook de volwassen dentitie. Niet alleen op het gebied van detectie en diagnostiek, maar zeer zeker ook op het gebied van behandeling van aandoeningen van de harde en zachte weefsels in de mond. Wat zie ik eigenlijk? Wat betekent dat voor mijn patiënt en hoe kan ik het beste handelen? Vragen die in de algemene praktijk, maar ook in Centra voor Bijzondere Tandheelkunde, dagelijks veelvuldig worden gesteld en beantwoord. Bij zeldzame aandoeningen maar ook bij ogenschijnlijk steeds vaker voorkomende glazuurafwijkingen in melk- en blijvend gebit. Wat dat laatste betreft: de kaaskies (Molar Incisor Hypomineralisation – MIH) lijkt in opkomst!
Afscheid Bart Fledderus
Naar aanleiding van het afscheid van Bart Fledderus, bevlogen algemeen practicus, klinisch docent, kinder- en CBT-tandarts, nodigen wij u van harte uit het symposium “Kaaskiezen? Geen keuze!” op 31 januari aanstaande bij te wonen. Gedurende zijn praktijkjaren zag hij in toenemende mate door MIH aangedane gebitselementen voorbijkomen en groeide zijn belangstelling voor dit fenomeen. Hoe komt het toch dat we dit steeds vaker in de monden van onze patiënten zien?
Behandelland
Naaste (oud)collega’s van Bart uit de bijzondere tandheelkunde en overige vakinhoudelijke experts nemen u mee op een reis door behandelland. Een ontdekkingsreis waarbij vanuit verschillende disciplines en invalshoeken achtergronden en behandelopties nader worden belicht en praktische handvatten voor de praktijk zullen worden gegeven, zowel met betrekking tot MIH (en in het melkgebit de Deciduous Molar Hypomineralisation) én de behandeling van het kindergebit in het algemeen.Tandartsen, kindertandartsen, tandartsen
Doelgroep
MFP, tandartsen gehandicaptenzorg, angsttandartsen, psychologen, tandtechnici, mondhygiënisten, studenten tandheelkunde en mondzorgkunde en alle overige professionals.
Locatie
Onderwijscentrum UMCG
Ontvangst: Fonteinpatio
Programma: Blauwe zaal
(intern UMCG-adres: Winkelstraat 1)