Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dag van het Tandvlees: 16 mei 2019

16 mei

 

Op 16 mei is het de Dag van het Tandvlees. Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees – via de DPSI-screening – en geven informatie over gingivitis en parodontitis. U kunt zich aanmelden om ook mee te doen.

Een extra spreekuur in uw praktijk

Wilt u uw praktijk ook openstellen voor deze gratis tandvleesscreening? Via de website van de NVvP kunt u zich hiervoor aanmelden. 

Ter ondersteuning ontvangt u van de NVvP promotiemateriaal en patiënten informatie om mee te geven. U kunt zelf aangeven hoe lang u een spreekuur wilt houden en op welk moment van de dag. De NVvP zal op haar website per praktijk de tijd van het spreekuur laten zien, voorzien van de adresgegevens van de praktijk.

Screening

Het doel van de Dag van het Tandvlees is om de Nederlandse bevolking meer bekend te maken met tandvleesontsteking en dat mensen zich bewust worden van het belang van een gezonde mond.

“Gezondheid begint met gezond tandvlees!”, schrijft de NVvP op haar website bij de aankondiging van deze dag. Tijdens de screening meet u de pockets. U geeft uitleg aan de bezoeker over de staat van het tandvlees en de eventuele ernst van de aandoening.

Screening in de Mobiele Praktijk van Defensie

Net als vorig jaar heeft het ministerie van Defensie haar tandartsbus beschikbaar gesteld voor deze dag. De bus wordt op 16 mei op een strategische locatie geplaatst zodat langlopende mensen in de bus kunnen komen voor informatie en een tandvleesscreening.

In deze video ziet u de tandartsbus die vorig jaar tijdens de Dag van het tandvlees ook al werd ingezet.

 

Partnernieuws