Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dag van het Tandvlees: 14 mei 2020

14 mei

Locatie

NVvP
Molenweg 4
Eenrum, 9967 TG
+ Google Maps
 

Gaat niet door

Op 14 mei is het de Dag van het Tandvlees. Vanuit de European Federation of Periodontology (EFP) is het initiatief genomen een dag op te dragen aan het tandvlees. Daarom is de European Gum Health Day in het leven geroepen. Deze dag zal jaarlijks plaatsvinden op 12 mei 2020. In Nederland staat deze dag bekend als de Dag van het Tandvlees en zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 14 mei 2020.

Praktijk openstellen voor een inloopspreekuur

De NVvP wil graag alle parodontologen, tandartsen, mondhygiënisten, de tandheelkunde faculteiten en mondzorgkunde faculteiten vragen deel te nemen aan deze dag. Het idee is dat de praktijken die willen deelnemen de praktijk openstellen voor een inloopspreekuur.
Iedere praktijk is vrij om aan te geven op welke moment van de dag en gedurende welke tijdsperiode het spreekuur plaatsvindt. Patiënten kunnen zich melden, waarna een DPSI-meting wordt gedaan en er zal een korte uitleg over parodontitis wordt gegeven. Ook is er de ruimte om bijvoorbeeld mondhygiëne-instructies te geven. Uiteraard kan hier ook de relatie met een gezonde lifestyle en de algemene gezondheid aan de orde komen. Indien er parodontale problemen aanwezig zijn, zal de patiënt geadviseerd worden dit met zijn of haar eigen tandarts of mondhygiënist te bespreken.

Doel

Het doel van deze dag is het belang van een gezond parodontium en een gezonde mond in het algemeen onder de aandacht te brengen bij de patiënt. Patiënten worden niet aangenomen of behandeld binnen de parodontologie-, tandarts-, of mondhygiënisten- praktijken of op de universiteiten of hogescholen. Het gaat alleen om informatie overbrengen en het bewustzijn van de patiënt over een gezond parodontium te verhogen.

Inschrijven

Inschrijving van de praktijk kan via een contactformulier op de website van de NVvP en uiteindelijk zal de NVvP een overzicht van de deelnemende praktijken met de bijbehorende praktijkgegevens en gegevens met betrekking tot het spreekuur ook op haar website plaatsen.

Screening in de Mobiele Praktijk van Defensie

Net als vorig jaar heeft het ministerie van Defensie haar tandartsbus beschikbaar gesteld voor deze dag. De bus wordt op 14 mei op een strategische locatie geplaatst zodat langlopende mensen in de bus kunnen komen voor informatie en een tandvleesscreening.

In deze video ziet u de tandartsbus die in 2018 tijdens de Dag van het tandvlees ook al werd ingezet.

Daarnaast is de NVvP hard aan het werk om via verschillende bronnen extra media aandacht te verkrijgen zodat patiënten op de hoogte worden gesteld over de Dag van het Tandvlees.

Partnernieuws