Terugkomdag Dent-Alumni
Het Pand Onderbergen 1, Gent, BelgiëOp deze terugkomdag wordt teruggekeken naar 20 jaar Gerodontologie aan de UGent.
Op deze terugkomdag wordt teruggekeken naar 20 jaar Gerodontologie aan de UGent.
De themacursus Implantologie Het Vervolg is ontwikkeld voor tandartsen en kaakchirurgen die in de praktijk te maken hebben met, al dan niet door henzelf geplaatste implantaten en/of suprastructuren. Centraal binnen de cursus staat met name de zorg voor de patiënt in het vervolgtraject.
Welk advies geef je aan een mond-ademhaler om een neus-ademhaler te worden? Hoe los je klachten als klemmen en knarsen op? Zijn er manieren om je patiënten met nog meer ontspanning in de stoel te krijgen? Dit en meer leer je tijdens de Dag 2 van de specialisatiedag voor Mondhygiënisten.
Welk advies geef je aan een mond-ademhaler om een neus-ademhaler te worden? Hoe los je klachten als klemmen en knarsen op? Zijn er manieren om je patiënten met nog meer ontspanning in de stoel te krijgen? Dit en meer leer je tijdens de Dag 2 van de specialisatiedag voor Mondhygiënisten.
Tijdens het hoorcollege zal de noodzakelijke kennis over de slaapgeneeskunde worden gepresenteerd. Diverse niet dentale en dentale therapeutische interventies zullen worden toegelicht. Tevens zal er uitvoerig de rol van de tandarts en de tandtechnische aspecten worden besproken met een oog voor de klinische en praktische aspecten van deze belangrijke problematiek.
Clinicians are often faced with the challenge of treating underdeveloped, immature teeth with pulpal necrosis. These cases have been traditionally treated with apexification procedures. In the last decade, regenerative endodontic procedures (REPs) have emerged as an alternative for treating immature teeth. Although both procedures have the primary goal of resolving the disease process, REPs aim to achieve additional goals related to the restoration of a vital pulp-like tissue and the functional regeneration of normal homeostatic functions. This lecture focuses on discussing the current evidence that supports both procedures, while providing the biological basis for clinical decision-making. In addition, case selection, expected outcomes, and technical pitfalls will be presented and discussed.
Hierbij nodigen we jullie uit om je in te schrijven voor het NVM-najaarscongres op vrijdag 13 november 2020, dat dit jaar voor het eerst online wordt georganiseerd!
Daily Menu 47th Edition | 16-19 November 2020
Wetgeving geldend voor Tandartspraktijken (op het gebied van de Stralingsbescherming)
The clash of the cultures’ vindt ook plaats in de gezondheidszorg. Met name in de grote steden leeft een belangrijke groep migranten. Sommigen ervan zijn in de praktijk van harte welkom: gegoede welopgeleide expats met een goede particuliere verzekering.
Verdere informatie over deze masterclass volgt.
Minimaal invasieve tandheelkunde staat steeds meer in de belangstelling. Nieuwe technieken en materialen maken het mogelijk om ondanks minimale weefselafname toch duurzame en esthetische restauraties te maken.
De cursus is gericht om de algemeen tandarts wegwijs te maken binnen het kluwen van de nomenclatuur waarbij ook toelichting gegeven wordt bij specifieke indicaties en bijzondere aanvragen.
Iedere mondhygiënist wordt regelmatig geconfronteerd met patiënten, waarbij het uitvoeren van een initiële behandeling erg pijnlijk is. Het blijkt dat onder bepaalde omstandigheden het werken onder anesthesie zowel voor de patiënt als voor de mondhygiënist veel prettiger is. Deze cursus stelt de praktiserende mondhygiënist in staat de noodzakelijke deskundigheid en bekwaamheid te verwerven op het gebied van de lokale anesthesie.
Praktijkrichtlijnen, hoe komen ze eigenlijk tot stand? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de tandartsen en hun team? Hoe kun je deze (klinische) praktijkrichtlijnen gebruiken in de dagelijkse praktijk, zodat het onderdeel uitmaakt van een geheel systeem van deskundigheidsbevordering? Want eerlijk is eerlijk, de mondzorg kent veel richtlijnen (en er zijn er nog een aantal in de maak). Niet gek dus, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
The BSSO ‘Eruption Disrupted’ one-day symposium is organized to present an opportunity for both orthodontists and maxillofacial surgeons to gather and share scientific information on diagnosis and treatment planning in this specific field of surgical orthodontics. We have been very lucky to attract eminent speakers, who are considered to be leading experts on the subject. They will share their thoughts and insights, but most of all, their experience in the treatment of eruption and other dento-alveolar problems and disorders. Common problems in the eruption of third molars and canine will be discussed and critically evaluated towards evidence-based decision making, advanced cases with increasing difficulty will be presented and discussed.
Met het volgen van de nascholing tandheelkundige radiologie bent u voldoende geïnstrueerd en daarmee bevoegd tot het, in opdracht van een BIG-geregistreede tandarts, maken van röntgenopnamen.
Het bijhouden van de kennis over stralingsbescherming binnen de tandheelkundige radiologie, door middel van periodieke nascholing, is daarbij tenminste eens in de vijf jaren verplicht.
Met de cursus CBCT voor verwijzers leer je meer over de toepassing van ConebeamCT (CBCT) in de tandheelkundige diagnostiek, zodat je zelf CT-scans mag indiceren en jouw patiënten kan verwijzen voor het maken van deze opnamen. Je slaat twee vliegen in één klap: na afronding van de cursus voldoe je aan de vereisten om te kunnen verwijzen voor CBCT-onderzoek en voldoe je aan de eis van de noodzakelijk nascholing op het gebied van stralingsbescherming en radiologie. De cursus CBCT voor verwijzers, een samenwerking tussen de KNMT en ACTA, bestaat uit twee dagdelen: 1 deel volg je online vanuit huis op een moment dat het jou uitkomt en deel 2 volg je bij de KNMT in Utrecht.
“De patiënt op de tandartsstoel medisch doorgelicht”