Sprekers
Onder andere:
Prof. Dr. Dent. Paul Lambrechts
Paul Lambrechts is geboren in 1955. Hij volgde Latijn-Griekse humaniora studies in het St. Jan Bergmanscollege te Diest. Hij koos voor hetzelfde beroep als zijn vader en studeerde af als tandarts in 1978 aan de Katholieke Universiteit te Leuven, België en behaalde zijn PhD aan dezelfde universiteit in 1983 na grondige studie van composieteigenschappen en hun impact op het klinisch gedrag: Basic properties of dental composites and their impact on clinical performance.
Momenteel is hij voltijds Hoogleraar aan het Departement Tandheelkunde van de K.U.Leuven en is tevens Afdelingshoofd van de afdeling Conserverende Tandheelkunde. Hij is ook verantwoordelijk voor de specialisatie opleiding Endodontie en tevens medeverantwoordelijk voor de specialisatie opleiding Restauratieve Tandheelkunde. Hij maakt deel uit van de BIOMAT Research cluster waar het onderzoek is geconcentreerd. Bovendien is hij Programmadirecteur van de Permanente Onderwijscommissie Tandheelkunde.
Hij onderwijst de cariologie, de orale aspecten van voeding, en de endodontie. 2/10 van zijn tijd besteedt hij aan het preklinisch en klinisch onderwijs van de conserverende tandheelkunde. 4/10 van zijn tijd is hij als clinicus actief in het Universitair Ziekenhuis in het domein van de esthetische en restauratieve tandheelkunde en de endodontie. De andere 4/10 wordt besteedt aan onderzoek in endodontie, tandheelkundige materialen en biomaterialen. Hij legt zich vooral toe op 3D-laserprofiling van klinische slijtagefenomenen en bio-tribocorrosie. Hij ontwikkelde tevens een concept van minimaal invasief endodontisch onderzoek naar nieuwe wortelkanaal preparatie- en vultechnieken waarbij gebruik gemaakt wordt van 3D-Xray-Micro-CT-scanning, Cone beam CT en Environmental SEM. De (PAD) Photodynamic Laser Activated Disinfection techniek is één van de nieuwe onderzoeksuitdagingen in de groep. Externe cervicale resorptie is één van zijn interesse foci. Hij is auteur en co-auteur van talrijke publicaties samen met de BIOMAT research cluster en geeft wereldwijd wetenschappelijke lezingen en permanente vormingscursussen.
Marga Ree
Marga Ree studeerde in 1979 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen is zij tot 1984 parttime medewerker geweest van de afdeling cariologie, endodontologie en pedodontologie. In 2001 heeft zij haar specialisatie endodontologie voltooid en geeft sindsdien regelmatig postacademische cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. Tevens heeft zij diverse publicaties op haar naam staan in nationale en internationale vakbladen en heeft zij een bijdrage geleverd aan diverse boeken op het gebied van endodontologie en algemene tandheelkunde. Sinds1980 heeft zij een praktijk in Purmerend, waarvan de laatste dertien jaar een verwijspraktijk verwijspraktijk voor endodontologie.
Locatie
Hotel Torarica, Paramaribo
Accreditatie
20 KRT punten
Hands on training: 3 KRT punten
Brochure en aanmeldingsformulier aanvragen
Wilt u een brochure en aanmeldingsformulier aanvragen? Vul dan onderstaand formulier vrijblijvend in. U vraagt hiermee alleen informatie aan, zonder een boeking op te geven.
- Dit evenement is voorbij.
Your Yearly Update in General Dentistry
23 maart 2013
Populair
- Over een paar jaar geen baliemedewerker meer?
- Zinvolle mondzorg: kritisch blijven voor betere zorg
- Onderzoeksuitkomsten: vragenlijst samenwerking tussen mondhygiënisten en tandartsen (deel 3)
- Autismevriendelijke mondzorg
- Gezonde mondgewoonten: Waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze stimuleert
- De psychologie achter de lege agendaplek
- Cracks en barsten in tanden: behandelen of afwachten?
- Dental Trauma Guide nu ook Nederlandstalig – vervangt richtlijn Tandletsel
Laatste artikelen
Vrienden halen geld op met rennen voor Daan Theewes Centrum na ernstig verkeersongeluk ACTA-docent12 mei 2025 - 09:52
Dag van het Tandvlees – 5 juni: Gums Rock! Keep smiling!12 mei 2025 - 09:45
Meerdere ontbrekende elementen: autotransplantatie als oplossing5 mei 2025 - 13:00
De panoramische röntgenopname4 mei 2025 - 13:49
De Wet DBA heeft impact4 mei 2025 - 12:55
Blog: Sluipmoordenaar4 mei 2025 - 12:50
Kritische blik naar preventie4 mei 2025 - 12:45
Zes jaar BBM: Hoe staat de mondhygiënist ervoor in België?4 mei 2025 - 12:30
Dental Management Toolkit
Moet elke praktijk zelf het wiel uitvinden? Uiteraard niet. Bekijk de video over de Dental Management Toolkit Database met 200+ documenten en video’s voor praktijkmanagement.