Opinie mondzorg

Wat is de drive van een mondzorgprofessional? Lees de interviews met opinies van tandartsen, tandarts-specialisten, mondhygiënisten en ketens in de mondzorg.

KNMT: NVM schaadt doelbewust inspanningen tandarts voor de jeugd
, ,

KNMT: NVM schaadt doelbewust inspanningen tandarts voor de jeugd

De KNMT werpt de suggestie van NVM Mondhygiënisten dat tandartsen zich geen zorgen zouden maken om het kindergebit verre van zich.
NVM is wél bezorgd om kindergebit
, ,

"NVM wél bezorgd om kindergebit"

NVM-mondhygiënisten is verbaasd over de uitspraken die KNMT-bestuurslid Henk Donker in de media deed over de mondzorg bij jonge kinderen en kwetsbare ouderen. Volgens de NVM vergat hij de uitkomst van relevant onderzoek over de mondgezondheid van jonge kinderen en specifieke partners in de mondzorg te noemen.

Excellente studenten Mondzorgkunde
, , ,

Excellente studenten Mondzorgkunde

dental INFO sprak met een aantal studenten Mondzorgkunde die door hun opleiding ‘excellente student’ werden genoemd. Een excellente student kan zeer goede cijfers hebben behaald en/of speciale activiteiten ondernemen en frisse eigen ideeën hebben.
Malou de Kok
, ,

Nominatie EZVN ondernemersprijs voor mondhygiënist Malou de Kok

Zaterdag 25 november vond in Rotterdam het EZVN verkiezingsgala Ethnische Zakenvrouw Awards 2017 plaats. Dit jaar was Malou de Kok, mondhygiënist en eigenaar van een tandartsenpraktijk, een van de drie genomineerden voor de EZVN ondernemersprijs.
het-grote-zorgdebat
, , , ,

Het Grote Zorgdebat 2017: politici aan het woord

Het Grote Zorgdebat, een debat over de zorg van de toekomst, werd goed bezocht. Politici die kandidaat staan voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart debatteerden over de zorg aan de hand van allerlei vragen. Het debat werd georganiseerd door 25 organisaties in de zorg, waaronder de KNMT en NVM-mondhygiënisten.
,

Interview: Eigen tandartsenpraktijk beginnen

Amée Swart is de trotse praktijkeigenaar van ‘Tandarts de Viaanse Molen’ te Alkmaar. Zij heeft altijd geambieerd om een eigen praktijk te hebben en heeft deze droom in 2015 kunnen verwezenlijken. In het volgend interview deelt ze haar ervaring met het starten van een eigen tandartsenpraktijk.
,

Wat is de drive van de mensen achter een keten?

Ketens. Ze werden wel eens negatief ‘de cowboys van de mondzorg’ genoemd. Maar let op, het aantal tandartspraktijken werkzaam binnen een keten groeit gestaag. Een interview met Marc Rooker van RDW Tandartsen en Willem-Jan Hens en Henk Noorlag van Samenwerkende Tandartsen over hun drive voor het opzetten en werken in een mondzorgketen.
, ,

Tandtechnicus Wouter Sonderen: “De kick maakt alles goed!”

Direct bij binnenkomst is te merken dat Wouter Sonderen een bevlogen tandtechnicus is. Waar ik als mondhygiënist eigenlijk niets te maken heb met tandtechnici, weet hij me uitermate te intrigeren. In ons gesprek vertelt hij me alles over zijn werk.

Partnernieuws

Meer opinie mondzorg

Passie voor patiënten én studenten

Haar studenten kozen Stella van Hoeve, docent Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool Groningen, onlangs tot Docent van het Jaar. Een interview met een mondhygiënist die studenten liefde en passie voor het vak bijbrengt.
8 december 2014/door dentalinfo

ANT-voorzitter Jan Willem Vaartjes: De mondzorg kan weer vooruit

De ANT heeft gemengde gevoelens over de uitkomsten. “Korting is nooit leuk, maar de korting had veel hoger kunnen uitpakken als wij niet alle geoorloofde middelen hadden ingezet. We hebben met succes slechte voorstellen met veel grotere kortingen weten tegen te houden.”
7 november 2014/door dentalinfo

Patient-driven Dentistry: behandel de ziekte, werk samen met de patiënt

De patiënt moet niet teveel leunen op de mondhygiënist maar vooral veel zelf gaan doen, vindt mondhygiënist Lisa Bakker-Ruggieri. Daarom werkt zij vanuit het doel dat ze samen met de patiënt stelt. Een interview over haar werkwijze: Patient-driven Dentistry.
13 oktober 2014/door dentalinfo

Parodontoloog Jeroen Zweers: Waarom bellen mondhygiënisten mij nooit?

De Achterhoekse studieclub van mondhygiënisten nodigde parodontoloog Jeroen Zweers uit om te praten over parodontologie, verwijzen en het geheim van parodontale stabiliteit. Met enige schroom, maar dat bleek niet nodig. ‘Waarom bellen mondhygiënisten mij nooit voor advies?’
1 september 2014/door Anita de Klerk

NHG: Preventieve screening door tandarts niet verstandig

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) vindt het niet verstandig als tandartsen BMI en bloeddruk gaan meten, meldt Medisch Contact.
26 mei 2014/door dentalinfo

NMT: Tandarts wil grotere medische rol

Naast het zorgen voor een gezond gebit, zouden tandartsen ook preventieve screenings kunnen doen, zoals het bepalen van BMI en bloeddruk. Dat stelde NMT-voorzitter Rob Barnasconi tijdens het NMT-lustrumcongres.
16 mei 2014/door dentalinfo
Bio-energetische tandheelkunde in opkomst: een interview

Bio-energetische tandheelkunde in opkomst: een interview

Er is steeds meer vraag naar bio-energetische tandartsen. Deze tandartsen gaan uit van een verband tussen mondgezondheid en lichamelijke gezondheid. dental INFO sprak met bio-energetische tandarts Fred Neelissen.
12 mei 2014/door dentalinfo

Blijf nieuwsgierig over e-health en zie nieuwe ontwikkelingen niet als bedreiging

Huisarts Bart Timmers is een voorloper op de digitale snelweg. Hij blogt voor verschillende zorgwebsites en deelt z’n kennis graag via presentaties en workshops over e-health. Mondhygiënist Lieneke Steverink-Jorna interviewde hem over zijn digitale ervaringen in de zorg.
17 maart 2014/door dentalinfo

De uitdaging van een gesaneerde praktijk

Lieneke Steverink-Jorna interviewde drie tandartsen met een zeer gesaneerde praktijk. Hoe bereikten zij hun hoge saneringsgraad? Wat vinden de patiënten daarvan? En voelen zij zich nog wel uitgedaagd in een praktijk waar alles op orde is?
20 januari 2014/door dentalinfo

‘Streef naar een behandeling zonder narcose’

Zo adviseerde Arie Riem, tandarts ‘bijzondere zorggroepen’, tijdens zijn lezing op het congres over Pijn. Wat zijn de alternatieven voor behandeling onder narcose? En als narcose toch nodig is, wat is dan belangrijk op anesthesiologisch en tandheelkundig vlak?
20 januari 2014/door Anita de Klerk

Stichting Onafhankelijke Hulpverlening: Waarden belangrijker dan tarieven

De professie reageert allergisch op tariefmaatregelen. De NZa en de zorgverzekeraar verwachten niet anders. Een professie die daarover verontwaardigd is, is voor deze instanties dan ook een kat in het bakkie. De Stichting Onafhankelijke Hulpverlening stelt zich anders op.
6 januari 2014/door dentalinfo

Open your mind and mouth, it’s all about attitude

Yvonne Buunk-Werkhoven zou meer focus willen zien op gedrag en gedragsverandering in de mondgezondheid. Interview met het bevlogen NVM-bestuurslid die van tandartsassistent opklom tot onderzoeker en voorzitter van de Public Relations Committee van de IFDH.
25 november 2013/door dentalinfo
Toon meer