Opinie mondzorg

Wat is de drive van een mondzorgprofessional? Lees de interviews met opinies van tandartsen, tandarts-specialisten, mondhygiënisten en ketens in de mondzorg.

Eric-van-der-Winden
, ,

‘De tandtechniek heeft ingeboet aan kwaliteit’

Eric van der Winden is bijna veertig jaar tandtechnicus, leidt jongeren op in het vak en geeft lezingen in binnen- en buitenland. dental INFO sprak met hem over zijn jarenlange ervaring en de ontwikkelingen in het vakgebied. De huidige stand van zaken baart hem zorgen.
Bedrijfsvoering van een mondzorgpraktijk: alles draait om effectiviteit!
, , ,

Bedrijfsvoering van een mondzorgpraktijk: alles draait om effectiviteit!

Mondzorgpraktijken krijgen net als andere ondernemingen te maken met veel veranderingen. Hoe moeten zij de bedrijfsvoering hier op aanpassen? Moeten zij hun efficiency vergroten? dental INFO sprak met Raymon Bots, mede-eigenaar van administratie- en advieskantoor InAccount. Volgens hem draait het om effectiviteit.

Thekla Roose
, ,

Beroepsprofiel mondhygiënist in België vastgesteld

In België werd onlangs het Koninklijk Besluit gepubliceerd, dat het beroep van mondhygiënist regelt. De eerste studenten van de ‘bachelor in de mondzorg’ studeren in juni 2019 af. dental INFO sprak met Thekla Roose, coördinator van de opleiding op de Arteveldehogeschool, over de opleiding en het beroepsprofiel.
Gewichtsverlies door het dragen van een beugel
, ,

Gewichtsverlies door het dragen van een speciale beugel

Wereldwijd kampen meer en meer mensen met obesitas. Om deze mensen helpen af te vallen zijn er tal van programma’s opgericht en zijn er bijvoorbeeld operaties en medicijnen ontwikkeld die zouden moeten leiden tot gewichtsverlies. Er bestaat nu ook een beugel die zou helpen bij afvallen.
Kristina Takrovskaja: een mondhygiënist met een missie
, ,

Kristina Takrovskaja: een mondhygiënist met een missie

Mondhygiënist Kristina Takrovskaja is erg gedreven. Met volle energie zet ze zich in om cariës te voorkomen bij met name kinderen. dental INFO sprak met haar over haar jeugd in Rusland en haar inzet in haar praktijk.
zzp'ers in de mondzorg
, , ,

Zzp’ers in de mondzorg aan het woord

Het aantal zelfstandigen zonder personeel in de mondzorg (zzp'ers) lijkt te zijn gegroeid, maar de onduidelijkheid over de regelgeving rond zzp’ers ook. Wat beweegt mondzorgprofessionals om toch als zzp’er aan de slag te gaan? dental INFO sprak met een aantal zzp’ers in de mondzorg.
KNMT: NVM schaadt doelbewust inspanningen tandarts voor de jeugd
, ,

KNMT: NVM schaadt doelbewust inspanningen tandarts voor de jeugd

De KNMT werpt de suggestie van NVM Mondhygiënisten dat tandartsen zich geen zorgen zouden maken om het kindergebit verre van zich.
NVM is wél bezorgd om kindergebit
, ,

"NVM wél bezorgd om kindergebit"

NVM-mondhygiënisten is verbaasd over de uitspraken die KNMT-bestuurslid Henk Donker in de media deed over de mondzorg bij jonge kinderen en kwetsbare ouderen. Volgens de NVM vergat hij de uitkomst van relevant onderzoek over de mondgezondheid van jonge kinderen en specifieke partners in de mondzorg te noemen.

Partnernieuws

Meer opinie mondzorg

Excellente studenten Mondzorgkunde

Excellente studenten Mondzorgkunde

dental INFO sprak met een aantal studenten Mondzorgkunde die door hun opleiding ‘excellente student’ werden genoemd. Een excellente student kan zeer goede cijfers hebben behaald en/of speciale activiteiten ondernemen en frisse eigen ideeën hebben.
18 december 2017/door Redactie
Malou de Kok

Nominatie EZVN ondernemersprijs voor mondhygiënist Malou de Kok

Zaterdag 25 november vond in Rotterdam het EZVN verkiezingsgala Ethnische Zakenvrouw Awards 2017 plaats. Dit jaar was Malou de Kok, mondhygiënist en eigenaar van een tandartsenpraktijk, een van de drie genomineerden voor de EZVN ondernemersprijs.
4 december 2017/door Redactie
het-grote-zorgdebat

Het Grote Zorgdebat 2017: politici aan het woord

Het Grote Zorgdebat, een debat over de zorg van de toekomst, werd goed bezocht. Politici die kandidaat staan voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart debatteerden over de zorg aan de hand van allerlei vragen. Het debat werd georganiseerd door 25 organisaties in de zorg, waaronder de KNMT en NVM-mondhygiënisten.
6 maart 2017/door Anitadeklerk2018

Interview: Eigen tandartsenpraktijk beginnen

Amée Swart is de trotse praktijkeigenaar van ‘Tandarts de Viaanse Molen’ te Alkmaar. Zij heeft altijd geambieerd om een eigen praktijk te hebben en heeft deze droom in 2015 kunnen verwezenlijken. In het volgend interview deelt ze haar ervaring met het starten van een eigen tandartsenpraktijk.
23 mei 2016/door dentalinfo

Wat is de drive van de mensen achter een keten?

Ketens. Ze werden wel eens negatief ‘de cowboys van de mondzorg’ genoemd. Maar let op, het aantal tandartspraktijken werkzaam binnen een keten groeit gestaag. Een interview met Marc Rooker van RDW Tandartsen en Willem-Jan Hens en Henk Noorlag van Samenwerkende Tandartsen over hun drive voor het opzetten en werken in een mondzorgketen.
7 december 2015/door dentalinfo

Tandtechnicus Wouter Sonderen: “De kick maakt alles goed!”

Direct bij binnenkomst is te merken dat Wouter Sonderen een bevlogen tandtechnicus is. Waar ik als mondhygiënist eigenlijk niets te maken heb met tandtechnici, weet hij me uitermate te intrigeren. In ons gesprek vertelt hij me alles over zijn werk.
9 februari 2015/door Anitadeklerk2018

Passie voor patiënten én studenten

Haar studenten kozen Stella van Hoeve, docent Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool Groningen, onlangs tot Docent van het Jaar. Een interview met een mondhygiënist die studenten liefde en passie voor het vak bijbrengt.
8 december 2014/door dentalinfo

ANT-voorzitter Jan Willem Vaartjes: De mondzorg kan weer vooruit

De ANT heeft gemengde gevoelens over de uitkomsten. “Korting is nooit leuk, maar de korting had veel hoger kunnen uitpakken als wij niet alle geoorloofde middelen hadden ingezet. We hebben met succes slechte voorstellen met veel grotere kortingen weten tegen te houden.”
7 november 2014/door Anitadeklerk2018

Patient-driven Dentistry: behandel de ziekte, werk samen met de patiënt

De patiënt moet niet teveel leunen op de mondhygiënist maar vooral veel zelf gaan doen, vindt mondhygiënist Lisa Bakker-Ruggieri. Daarom werkt zij vanuit het doel dat ze samen met de patiënt stelt. Een interview over haar werkwijze: Patient-driven Dentistry.
13 oktober 2014/door dentalinfo

Parodontoloog Jeroen Zweers: Waarom bellen mondhygiënisten mij nooit?

De Achterhoekse studieclub van mondhygiënisten nodigde parodontoloog Jeroen Zweers uit om te praten over parodontologie, verwijzen en het geheim van parodontale stabiliteit. Met enige schroom, maar dat bleek niet nodig. ‘Waarom bellen mondhygiënisten mij nooit voor advies?’
1 september 2014/door Anitadeklerk2018

NHG: Preventieve screening door tandarts niet verstandig

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) vindt het niet verstandig als tandartsen BMI en bloeddruk gaan meten, meldt Medisch Contact.
26 mei 2014/door Anitadeklerk2018

NMT: Tandarts wil grotere medische rol

Naast het zorgen voor een gezond gebit, zouden tandartsen ook preventieve screenings kunnen doen, zoals het bepalen van BMI en bloeddruk. Dat stelde NMT-voorzitter Rob Barnasconi tijdens het NMT-lustrumcongres.
16 mei 2014/door dentalinfo
Toon meer