Slechte adem: Gratis CB12 samples voor uw patiënten

Slechte adem

Slechte adem, we hebben er allemaal wel eens last van. U komt het, onder uw patiënten, waarschijnlijk een aantal keer per dag tegen in de praktijk. Slechte adem wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door vluchtige zwavelgassen. De goede bacteriën in onze mond breken voedselresten af die op de tong, tussen de tand en tandholtes achterblijven. Tijdens het afbreken komen vluchtige zwavelgassen vrij die een slechte adem veroorzaken. Slechte adem kan verergerd worden door een slechte mondhygiëne, ontstoken tandvlees en een droge mond.

Wat ruikt u dan eigenlijk?

Er zijn over het algemeen 3 zwavelgassen die de geur domineren. Waterstofsulfide ruikt naar rotte eieren, methylmercaptaan naar rotte kool en door dimethylsulfide ruikt u een sterke zoete geur. In sommige gevallen kan een patiënt last hebben van chronische slechte adem wat erg vervelend kan zijn voor de patiënt en voor de omgeving.

Voorkomen

Om een slechte adem te voorkomen is een goede dagelijkse mondverzorging zeer belangrijk. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een mondspoelmiddel dat een slechte adem voorkomt en behandelt. Uit studies blijkt dat de combinatie van chloorhexidine en zink in optimale concentraties zeer goed werkt tegen de vorming van stinkende vluchtige zwavelgassen in de mond:

Het synergistisch effect van chloorhexidine en zink acetaat op Waterstofsulfide. ¹

CB12-Zn+CHX

De gebruikte testoplossingen:

 • 0,3% Zn (zinkacetaat)
 • 0,025% CHX (chloorhexidine diacetaat)
 • 0,025% CPC (cetylpyridinium chloride)
  Combinaties van de oplossingen

Wat doet chloorhexidine?

Bacteriën in de mond bevatten cellen die zich voortdurend proberen te vermenigvuldigen. Als er wordt gespoeld met chloorhexidine dan kan de bacterie zich niet uitbreiden. Zink neutraliseert onmiddellijk de slecht ruikende zwavelverbindingen, door er aan te binden en laat daardoor de adem beter ruiken. Bij gelijktijdig gebruik werken chloorhexidine en zink veel beter dan afzonderlijk van elkaar.

Meer weten over de werking van chloorhexidine en zink? Lees de studies

Een complete oplossing voor uw patiënt

CB12 mondwater bevat optimale concentraties van de actieve ingrediënten chloorhexidine (0,025%) en zink (0,3%). Deze unieke formule heeft een synergistische werking en pakt de oorzaak van slechte adem bij de bron aan. De patiënt is na het spoelen 12 uur lang beschermd tegen een slechte adem². beschermd tegen een slechte adem². Alle CB12 mondwaters bevatten geen alcohol.

CB12 mondwater is verkrijgbaar in drie varianten

 • CB12 Original Mondwater
 • CB12 White Mondwater
 • CB12 Sensitive Mondwater

CB12 Original Mondwater 250 ml CB12 Original Mondwater heeft een blauwe dop. Deze variant heeft een frisse mint-/mentholsmaak en bevat 0,05% fluoride. Dit helpt de tanden sterk te houden. CB12 Original Mondwater bevat geen alcohol.

 

CB12 White Mondwater 250 mlCB12 White Mondwater helpt de tanden witter te maken. Het beschermt de tanden tegen nieuwe vlekjes zonder de tanden te schuren. CB12 White Mondwater heeft zichtbaar effect na twee weken tweemaal daags spoelen na het tandenpoetsen. CB12 White Mondwater bevat geen alcohol.

 

CB12 Sensitive Mondwater 250 ml CB12 Sensitive Mondwater helpt de gevoeligheid van tanden te verminderen. CB12 Sensitive bevat arginine. Een ingrediënt dat van nature ook voorkomt in het speeksel. Het zorgt voor een merkbaar effect na twee weken tweemaal daags spoelen na het tandenpoetsen. CB12 Sensitive bevat geen alcohol.

 

Als aanvulling op het mondwater is CB12 ook verkrijgbaar in sprayvorm en als kauwgom. CB12 boost Kauwgom is een suikervrije kauwgom met een unieke twee lagen technologie. De actieve ingrediënten geven de adem een boost en zijn bovendien goed voor de mondgezondheid.

De actieve ingrediënten in CB12 boost Kauwgom zijn:

 • Zink – Voorkomt een slechte adem
 • Natriumfluoride – Versterkt tanden en voorkomt gaatjes
 • Xylitol – Vermindert tandplakvorming

CB12 Mondspray verfrist de mond direct en zorgt langere tijd voor een goede adem. De CB12 formule neutraliseert de processen in de mond die een onaangename geur veroorzaken. Spray 1-2 keer in de mond, 2-3 keer per dag. Het flesje mondspray bevat 15 ml vloeistof. CB12 Mondspray bevat geen alcohol en heeft een frisse mint-/mentholsmaak.

De ideale combinatie

CB12 mondspoeling en CB12 boost kauwgom biedt u uw patiënt een complete oplossing om een slechte adem te voorkomen.

Gratis CB12 mondwater samples in de praktijk voor uw patiënten?
Ga naar https://www.viatrisconnect.nl/cb12, meld u aan als professional en klik op Materiaal aanvragen en ontvang samples gratis in de praktijk.

 

¹ Bron: Young A, Jonski G, Rölla G: Combined effect of zinc ions and cationic anti – bacterial agents on intraoral volatile sulphur compounds (VSC). Int Dent J 53:237-242, 2003.

² Young A, Jonski G, Rölla G: Combined effect of zinc ions and cationic anti – bacterial agents on intraoral volatile sulphur compounds (VSC). Int Dent J 53:237–242, 2003

Lees meer over: Halitose, Partnernieuws, Partnernieuws, Patiëntenfolders volwassenen, Producten