Slechte adem: Gratis CB12 samples voor uw patiënten

Slechte adem: Gratis CB12 samples voor uw patiënten

Slechte adem, we hebben er allemaal wel eens last van. U komt het, onder uw patiënten, waarschijnlijk een aantal keer per dag tegen in de praktijk. Slechte adem wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door vluchtige zwavelgassen. De goede bacteriën in onze mond breken voedselresten af die op de tong, tussen de tand en tandholtes achterblijven. Tijdens het afbreken komen vluchtige zwavelgassen vrij wat een slechte adem veroorzaakt. Slechte adem kan verergerd worden door een slechte mondhygiëne, ontstoken tandvlees en een droge mond.

Wat ruikt u dan eigenlijk?
Er zijn over het algemeen 3 zwavelgassen die de geur domineren. Waterstofsulfide ruikt naar rotte eieren, methylmercaptaan naar rotte kool en door dimethylsulfide ruikt u een sterke zoete geur. In sommige gevallen kan een patiënt last hebben van chronische slechte adem wat erg vervelend kan zijn voor de patiënt en voor de omgeving.

Voorkomen
Om een slechte adem te voorkomen is een goede dagelijkse mondverzorging zeer belangrijk. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een mondspoelmiddel dat slechte adem voorkomt en behandelt. Uit studies blijkt dat de combinatie van chloorhexidine en zink in optimale concentraties zeer goed werkt tegen de vorming van stinkende vluchtige zwavelgassen in de mond:

Het synergistisch effect van chloorhexidine en zink acetaat op Waterstofsulfide. ¹

De gebruikte testoplossingen:
• 0,3% Zn (zinkacetaat)
• 0,025% CHX (chloorhexidine diacetaat)
• 0,025% CPC (cetylpyridinium chloride)
Combinaties van de oplossingen

Wat doet chloorhexidine?
Bacteriën in de mond bevatten cellen die zich voortdurend proberen te vermenigvuldigen. Als er wordt gespoeld met chloorhexidine dan kan de bacterie zich niet uitbreiden. Zink neutraliseert onmiddellijk de slecht ruikende zwavelverbindingen, door er aan te binden en laat daardoor de adem beter ruiken. Bij gelijktijdig gebruik werken chloorhexidine en zink veel beter dan afzonderlijk van elkaar.

Meer weten over de werking van chloorhexidine en zink? Lees de studies

Een complete oplossing voor uw patiënt
CB12 mondspoeling bevat optimale concentraties van de actieve ingrediënten chloorhexidine (0,025%) en zink (0,3%. De unieke en gepatenteerde formule heeft een synergistische werking en pakt de oorzaak van slechte adem bij de bron aan. De patiënt is na het spoelen 12 uur lang beschermd tegen een slechte adem².
Vanaf medio februari 2015 komt CB12 met een nieuw product op de markt, CB12 boost. CB12 boost is een nieuwe, suikervrije kauwgom met een unieke twee lagen technologie. De actieve ingrediënten geven de adem een boost en zijn bovendien goed voor de mondgezondheid.

De actieve ingrediënten in CB12 boost zijn:

  • Zink – Voorkomt een slechte adem
  • Natriumfluoride – Versterkt tanden en voorkomt gaatjes
  • Xylitol – Vermindert tandplakvorming

De ideale combinatie
CB12 mondspoeling en CB12 boost kauwgom biedt u uw patiënt een complete oplossing om een slechte adem te voorkomen.

Gratis CB12 mondspoeling en CB12 boost samples in de praktijk voor uw patiënten?
Ga naar www.medaconnects.nl/CB12, meld u aan als professional en klik op ‘Materiaal aanvragen’ en ontvang samples gratis in de praktijk (CB12 boost zo lang de voorraad strekt).

¹ Bron: Young A, Jonski G, Rölla G: Combined effect of zinc ions and cationic anti – bacterial agents on intraoral volatile sulphur compounds (VSC). Int Dent J 53:237-242, 2003.

² Young A, Jonski G, Rölla G: Combined effect of zinc ions and cationic anti – bacterial agents on intraoral volatile sulphur compounds (VSC). Int Dent J 53:237–242, 2003

Lees meer over: Patiëntenfolders volwassenen/