Nobel Biocare – Designing for life

Nobel Biocare - Designing for life

Passion to improve patients’ lives by partnering with dental professionals.
Provide superior products and services needed by dental professionals to perform superior restorative treatment for their patients.

De missie van Nobel Biocare is een volwaardig partner te zijn van tandheelkundig professionals, door het leveren van superieure producten en diensten. Onze oplossingen voor het restaureren van verloren tanden zijn ontworpen met als doel volledig functionerende, natuurlijk uitziende resultaten te behalen die een leven lang meegaan. Designing for Life is echter een ambitie die nog veel verder reikt dan productontwerp en innovatieve behandelconcepten. Het is het principe waarop de hele bedrijfsvoering leunt, van wetenschappelijke ontdekkingen en klinische studies tot scholing en klantenrelaties.

Nobel Biocare levert aan tandheelkundig professionals uiteenlopend van de algemeen tandarts, de protheticus, de kaakchirurg tot het tandtechnisch laboratorium.

Productassortiment
In 1952 veroorzaakte het onderzoek van Nobel Biocare-grondlegger prof.dr. P-I Brånemark een revolutie in de tandheelkunde, met de ontdekking dat titanium in bot integreert. Het begrip osseointegratie was geboren en daarmee kon de hedendaagse implantologie ontwikkeld worden. Nobel Biocare blijft haar chirurgisch en prothetisch productportfolio vernieuwen en biedt totaaloplossingen voor elke indicatie.

Het productassortiment van Nobel Biocare is onderverdeeld in drie pijlers, namelijk Implant Systems, Prothetiek en Digitale Tandheelkunde. Alle Nobel Biocare producten zijn Medical Devices, FDA-approved en alle processen voldoen aan strikte kwaliteitseisen. Dit wordt weerspiegeld in de ISO-certificeringen voor o.a. kwaliteit, milieu, ontwerp, ontwikkeling en productie. In 2007 ontving Nobel Biocare van de European Federation of Quality Management (EFQM) de maximale waardering van vijf sterren.

Dienstenpakket
Een belangrijk onderdeel in de uitvoering van de missie van Nobel Biocare zijn de aangeboden diensten ter bevordering van de bedrijfsvoering en ondersteuning van de werkzaamheden van tandheelkundig professionals. Nobel Biocare biedt uitgebreide ondersteuning voor de praktijkontwikkeling van haar klanten, kwalitatief hoogstaande bijscholing en een bekwame klantenservice. Het dienstenpakket is een essentiële pijler in de uitvoering van de missie. Als partner van de klant biedt Nobel Biocare praktische tools voor Practice Development, bijscholing op diverse niveaus en specialisaties en een uitstekende Customer Service voor productgerelateerde ondersteuning.

Rijke historie
Met meer dan 60 jaar eigen wetenschappelijk onderzoek en innovatie in restauratieve tandheelkunde heeft Nobel Biocare de langste staat van dienst in de industrie. Nobel Biocare produceerde het allereerste tandheelkundige implantaat en was de eerste die de commerciële productie van implantaten en CAD/CAM-prothetiek industrialiseerde. Uit de missie Designing for Life komt voort de overtuiging dat wetenschappelijk onderbouwde innovatie de drijvende kracht in de industrie is, noodzakelijk voor tandheelkundig professionals om een wezenlijk en blijvend verschil te maken in het leven van de patiënt. Dankzij de jarenlange ervaring zijn wetenschappelijke onderzoeksresultaten en klinische studies ruimschoots beschikbaar.

Nobel Biocare
nobelbiocare.com
nobelclinician.com
meteendoor.nu
creos.com/xenoprotect

Lees meer over: Bedrijven, Implantaten, kronen en bruggen