Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

3-daagse training Motivational Interviewing

26 oktober - 23 november

Gegevens

Begin:
26 oktober
Einde:
23 november
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.hoytemastichting.nl/cursusaanbod/motivational-interviewing-2020-4/

Organisator

Dr G.J. van Hoytema Stichting

Locatie

U ParkHotel
De Veldmaat 8
ENSCHEDE, Overijssel 7522 NM Nederland
+ Google Maps
 

Motivational Interviewing

Ontdek de kracht van het motiveren.
Vanwege het succes van de vorige edities wordt deze cursus opnieuw aangeboden!

In de zorg is zelfmanagement momenteel een hot topic. Het motiveren van patienten wordt voor zorgprofessionals steeds belangrijker. Veelvuldig komt het voor dat patiënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de hulpverlener. De patiënt staat er niet voor open of wil wel, maar het lukt niet. De intrinsieke motivatie ontbreekt, of is niet sterk genoeg. Met als mogelijke gevolgen: langere behandeltrajecten, frustratie bij de zorgprofessionals en suboptimale gezondheid en lagere patiënt tevredenheid.  Motivational Interviewing geeft u als hulpverlener inzicht en gesprekstechnieken om meer te bereiken met uw patiënten.

Naast theorie, modellen en praktijkvoorbeelden ligt de nadruk op interactie, eigen cases en oefenen. De trainingsdagen zijn verdeeld over enkele weken, zodat de deelnemers ook in de tussenliggende periode volop kunnen oefenen. Om nog meer rendement uit de training te halen wordt er geoefend met levensechte praktijksituaties door de inzet van een professionele acteur.

Steeds meer zorgprofessionals ontdekken dat Motivational Interviewing effectieve gesprekstechnieken biedt om zelfmanagement bij patiënten te versterken. Met Motivational Interviewing slagen zorgprofessionals er wél in om de intrinsieke motivatie van patiënten te mobiliseren. Daarmee lukt het om patiënten beter te begeleiden naar een gezonde leefstijl, in minder tijd en met blijvende resultaten.
Motivational Interviewing  is een effectieve en wetenschappelijke onderbouwde methode om gedragsverandering bij patiënten te faciliteren.

Docent:

Gerard de Wit

Data:

Maandag 26 oktober 2020, middag en avond
Dinsdag 27 oktober 2020, ochtend en middag
Maandag 23 november 2020, middag en avond

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “3-daagse training Motivational Interviewing”