Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Aandacht, afleiding en ontspanning in de tandartsstoel

2 april

Organisator

Academie voor kindertandheelkunde

Locatie

Bunnik
Baan van Fectio 1
Bunnik, Utrecht 3981 HZ Nederland
+ Google Maps
 

2 daagse workshop op donderdag 5 maart en 2 april 2020 waarbij er tijd en aandacht is om te oefenen van de geleerde theorie. 

Een controle of behandeling bij de tandarts wordt door een deel van de kinderen (en volwassenen) als onprettig ervaren. Hoe je het als (kinder)tandarts voor deze kinderen prettiger kunt maken, leer je in deze workshop. De theorie over wat aandacht is en welke verschillende aandachtsstijlen er bestaan, komt aan bod. Ook worden technieken gedemonstreerd en aangeleerd hoe men ontspanning en afleiding bij het kind kan bevorderen. Hiervoor wordt uitleg gegeven over en geoefend met verschillende technieken, waaronder ontspanningsoefeningen, mindfulness en hypnotische suggestie. Tevens wordt aandacht besteed aan het gebruik van materialen om de afleiding te bevorderen. Hoewel de workshop specifiek is gericht op kinderen, kunnen de volwassen patiënten hier zeker ook van profiteren! 

Tijdens deze workshop krijgt u inzicht op het gebied van: 

  •          Wat aandacht is en welke aandacht-stijlen er zijn
  •          Welke technieken en materialen er bestaan om afleiding en ontspanning te bevorderen

 Na deze workshop kunt u verschillende technieken in de praktijk toepassen ter bevordering van de ontspanning en afleiding van kinderen. 

 

Meer informatie en inschrijven Aandacht, afleiding en ontspanning in de tandartsstoel