Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Congres FRONT2023 – 12 mei 2023, Amsterdam

12 mei

Gegevens

Datum:
12 mei
Tijd:
08:45 - 18:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
http://www.front2023.nl/

Organisator

Bureau Kalker

Locatie

Amsterdam RAI
Europaplein 24
Amsterdam, 1078 GZ Nederland
+ Google Maps
 

In FRONT2023 komen verschillende disciplines aan bod, en zullen vier bekende sprekers hun kennis en expertise delen over hoe een gezonde, mooie en duurzame situatie te herstellen of te creëren. Zo zullen behandelopties voor de beruchte verkleurde voortand vanuit zowel endodontisch als restauratief perspectief worden belicht. En ook de esthetische richtlijnen van het front worden bekeken.

Schoonheid speelt een grotere rol in de maatschappij dan ooit tevoren. Social media, selfies en bereikbare schoonheidsbehandelingen hebben de vraag naar cosmetische ingrepen vergroot en de drempel voor behandeling verlaagd. De lach speelt daarin een sleutelrol en een verkleurde, afgebroken, of zichtbaar gerestaureerde voortand wordt niet snel meer geaccepteerd. De tandarts is dan ook niet langer alleen de bewaker van de mondgezondheid, maar ook de sleutelhouder tot een mooie lach.

Het verwachtingspatroon van de patiënt speelt hierbij een veel grotere rol dan in de rest van het tandheelkundig vak, waardoor de uitdagingen groot zijn. Want hoe voldoe je als behandelaar aan al die cosmetische verwachtingen? En hoe houd je balans tussen een esthetische uitkomst enerzijds en behoud van vitaliteit en maximaal tandweefsel anderzijds? Waar een verkleurde wortel of een afwijkende gingivahoogte in de zijdelingse delen veelal wordt geaccepteerd, blijkt dit in het front vaak een heet hangijzer.

Verschillende disciplines

In FRONT2023 komen verschillende disciplines aan bod, en zullen vier bekende sprekers hun kennis en expertise delen over hoe een gezonde, mooie en duurzame situatie te herstellen of te creëren. Zo zullen behandelopties voor de beruchte verkleurde voortand vanuit zowel endodontisch als restauratief perspectief worden belicht, waarbij aandacht wordt besteed aan casusselectie en prognose van deze elementen. En ook de esthetische richtlijnen van het front worden bekeken vanuit het oogpunt van ‘white-, pink- én facially driven aesthetics’.

Praktische tips en adviezen

Wat te doen met te veel of te weinig tandvlees? Hoe bereik je optimaal resultaat met minimale weefselafname? En wat voegen huidige digitale hulpmiddelen toe aan het resultaat en de voorspelbaarheid van onze behandelingen in het front? Ook de afwegingen die een rol spelen bij een endodontisch behandeld frontelement met een stiftopbouw worden onder de loep genomen. Wanneer kiezen we voor herbehandeling, een apexresectie of toch een extractie? Hoe bereik je het beste resultaat met een implantaat? En is een brug nog steeds een interessant alternatief anno 2023? In FRONT2023 zullen de sprekers vooral aandacht besteden aan praktische tips en adviezen, nuttige schema’s en haalbare doelen, gebaseerd op de laatste wetenschap en jarenlange klinische ervaring.

Meer informatie en aanmelden Congres FRONT2023