Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hedendaagse up to date endodontie, grenslijnen, problem-solving en overleving van wortelkanaal behandelde tanden: een kritische analyse

26 maart

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
09:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.ugent.be/ge/dentistry/nl/onderwijs/vunit/agenda/cursus9.htm

Organisator

Universiteit Gent

Locatie

Huis van de Bouw
Tramstraat 59
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps
 

Hoorcollege – Hedendaagse up to date endodontie, grenslijnen, problem-solving en overleving van wortelkanaal behandelde tanden: een kritische analyse

In een tijdperk waarin wortelkanaal behandelde tanden met beperkte aanwezigheid van coronale tandsubstantie al snel geëxtraheerd worden in kader van een implantaat, dient afweging gemaakt te worden of dergelijke tanden niet beter kunnen bewaard blijven mits een adequaat restauratief herstel.

Hieraan vooraf gaand dient de kans op succes van de wortelkanaalbehandeling ingeschat te worden. In die optiek zijn volgende parameters onder meer sterk bepalend: (1) goede endodontische diagnostiek en het afwegingsproces “tand bewaren of tand alsnog te extraheren”, (2) rekening houden met technische complexiteit, de mogelijkheid van een goede reiniging en desinfectie, (3) behandeling van pathologie en de zin & slaagkansen van de herbehandeling, (4) rekening houden met complicaties zoals de aanwezigheid van cracks en barsten, endodontische mutilaties zoals perforatie en resorptiedefecten, (5) bieden de moderne sealers een nieuwe dimensie?

Tijdens deze cursus worden volgende topics, ondersteund met klinische cases, aangekaart en worden concrete richtlijnen meegegeven voor de dagelijkse praktijk:

  • Het “gebroken tand”-conundrum: verfijnde diagnostiek van barsten en cracks, oorzaken en types, zijn tanden met barsten nog te behandelen? prognose.
  • De grenslijnen tussen realistisch tandbehoud mits wortelkanaalbehandeling versus tandextractie en implantaat: criteria voor tandbehoud, prognose en overleving, impact van het type coronaal herstel op het lang leven van een wortelkanaal behandeld element.
  • Het hedendaagse reinigings- en desinfectieprotocol: welke endodontische spoelmiddelen zijn raadzaam, de nood aan geactiveerde irrigatie, één versus twee zittijden, welke preparatie is aangewezen?

 

Meer informatie en inschrijven Hedendaagse up to date endodontie, grenslijnen, problem-solving en overleving van wortelkanaal behandelde tanden: een kritische analyse

Partnernieuws