Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Implantologie: het fundament 2019

13 september

Gegevens

Datum:
13 september
Tijd:
09:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Website:
http://implantologiehetfundament.nl/

Organisator

NSOI

Locatie

Kasteel De Vanenburg
Vanenburgerallee 13
Putten, 3880 AE
+ Google Maps
 
Implantologie Het Fundament is een zeer gewaardeerde masterclass over bot, botsubstituten en augmentaties. Naast presentaties biedt de masterclass tevens hands-on training voor tandartsen en kaakchirurgen.

Beschikbaarheid van voldoende bot op de goede positie is een belangrijke voorwaarde voor het voorspelbaar plaatsen van implantaten. Dit uitgangspunt biedt optimale kansen voor een goede prognose voor de implantaten zelf en de esthetiek en functie van de prothetische constructie.

Het thema bot is aan verandering onderhevig. Niet zozeer het uitgangspunt zelf, maar de hoeveelheid bot die benodigd is en de nieuwe mogelijkheden en inzichten met botsubstituten. Er is een ontwikkeling gaande richting steeds kortere implantaten, maar ook een ontwikkeling in behoud van de dimensie van een extractie-alveole, botsubstituten en chirurgische technieken. Tevens blijkt de technische procedure van augmentaties in de praktijk lastig en bestaat een grote belangstelling voor het oefenen hiervan onder deskundige begeleiding.

In deze enerverende NSOI masterclass voor tandartsen en kaakchirurgen wordt ingegaan op de indicatie voor behoud van dimensies en botaugmentaties en daarnaast de procedures en theoretische achtergrond ervan. Vervolgens wordt in een vol middagprogramma, preklinisch, op kunststofmodellen en op dierlijke kadavers de praktische procedure van botaugmentaties geoefend.

Implantologie Het Fundament wordt georganiseerd in samenwerking met onze industriële partners.

​ Docenten

Uw docenten voor deze dag zijn Prof. dr. Chris ten BruggenkateRonnie GoenéProf. dr. Henny Meijer en Prof. dr. Gerry Raghoebar. Alle leden binnen dit team hebben een universitaire aanstelling en hebben hun sporen binnen de implantologie en het post-academisch onderwijs inmiddels ruimschoots verdiend.

Cursusdatum 2019

De masterclass Implantologie Het Fundament staat in 2019 gepland op vrijdag 13 september.

Voor meer informatie en inschrijven Implantologie: het fundament 2019

Partnernieuws