Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Optimaliseer je succes bij kroon- en brugwerk : Een gids voor eenvoudige materiaalselectie van tandheelkundig keramiek

21 september

Organisator

Universiteit Gent

Locatie

Campus UZ Gent
Corneel Heymanslaan 10
Gent, 9000 België
+ Google Maps
 

Wist je dat waarschijnlijk meer dan de helft van de technische falingen van kroon- en brugwerk te wijten zijn aan een foutieve materiaalkeuze en cementeerfouten die niet afgestemd zijn op het type keramiek ? Het verwarrende (over)aanbod van steeds ‘betere’ keramische varianten en de dikwijls oversimplifiërende sturing vanuit de tandlabo’s, maar ook het niet-vertrouwd zijn met materiaaleisen zoals preparatiedikte en buigsterkte liggen hier meestal aan de basis.

Deze dagcursus biedt de algemeen tandarts enkele sleutels aan om de juiste keuze te maken in het keramische arsenaal, afgestemd op het type van restauratie (inlay / onlay / overlay / facing / kroon / brugwerk), de esthetische wensen van de patiënt, de verwachte occlusale belasting en bijkomende factoren zoals verkleuring en resterende tandsubstantie. Deze basiskennis laat de practicus toe een correcte balans te vinden tussen weefselsparend prepareren enerzijds, en het behalen van optimale langetermijnresultaten op het vlak van hechting, sterkte en esthetiek anderzijds. In het voormiddagdeel worden kant-en-klare recepten aangeboden om voor elke indirecte restauratie het gepaste keramiek te selecteren.

Deze dagcursus bestaat uit een theoretisch deel met twee voordrachten in de voormiddag, en drie uur durende preklinische oefeningen op frasaco en esthetische modellen.

Meer informatie en inschrijven Optimaliseer je succes bij kroon- en brugwerk : Een gids voor eenvoudige materiaalselectie van tandheelkundig keramiek