Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Parodontale chirurgie

16 november

Gegevens

Datum:
16 november
Evenement Categorie:
Website:
https://paot.nl/courses/view/2811

Organisator

PAOT

Locatie

Radboudumc Nijmegen
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps
Telefoon:
6525 GA
 

Inhoud van de cursus:

Na het uitvoeren van een goede initiële parodontale behandeling kan het voorkomen dat er lokaal nog verdiepte pockets blijven bestaan met persisterende ontstekingsverschijnselen zoals bloeding na sonderen en/of pusafvloed.  De oorzaken hiervan zijn onder andere terug te voeren tot diepe initiële pockets of een ongunstige radixmorfologie zoals toe- of doorgankelijke furcatie defecten.

Parodontale chirurgie kan onder voorwaarden in dergelijke gevallen een uitkomst bieden waarbij men onder direct zicht het worteloppervlak kan behandelen en eventueel correcties kan uitvoeren aan de weke delen of het bot opdat men een morfologie creëert die zelfreiniging door de patiënt mogelijk maakt.

In het theoretische gedeelte zal onder andere ingegaan worden op de indicaties en contra-indicaties van parodontale chirurgie, verschillende hechtmaterialen en -methodes. De praktische oefeningen worden uitgevoerd op varkenskaken.

Leerdoelen: 


– u kunt eenvoudige chirurgische technieken tot herstel van het parodontium
indiceren en uitvoeren

Na het volgen van de cursus bent u in staat om:


– eenvoudige parodontale chirurgie en correcties van de gingiva uit te voeren op
het varkenskaakmodel.

CV Prof. dr. G.J. Meijer

Na de voltooiing van zijn tandartsexamen cum laude bleef  Gert Meijer tot 1982 hij part-time verbonden aan de afdeling Partiële Prothetiek en afdeling Röntgenologie van de Universiteit Tandheelkunde te Utrecht. Vanaf 1980 tot 1992 was hij werkzaam in de algemene praktijk te Gorinchem. In 1989 kwam hij parttime in dienst bij de afdeling Bijzondere Tandheelkunde te Utrecht.
Van 1992 tot 1996 werd hij in Utrecht opgeleid tot specialist in de Mondziekten Kaak- en Aangezichtschirurgie. In 1996 promoveerde hij op het proefschrift  “Flexible Bone Bonding Implants”. Tussen 1996 en 2006 werkte hij als staflid aan het Universitair Medisch Centrum te Utrecht, waarbij hij zich toelegde op bottransplantatie-technieken en biomaterialen in combinatie met tissue engineering. Hierbij functioneerde hij als chef de polikliniek en later als coördinator van het Universitair Centrum voor Reconstructie & Implantologie, als ook van de afdeling Maxillo-Faciale Prothetiek.
Vanaf 1 september 2006 was hij zowel verbonden als Universitair-Hoofd-Docent aan de afdeling Parodontologie & Biomaterialen, als mede aan de afdeling Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie van de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Sedert 1 maart 2010  is  hij  benoemd tot Hoogleraar Orale Implantologie en hoofd van de vakgroep Implantologie & Parodontologie. In deze functie begeleidt hij promovendi. Binnen de afdeling Mondziekten, Kaak en Aangezichtchirurgie is hij mede verantwoordelijk voor de reconstructieve kaakchirurgie. Hij publiceerde meer dan 150 nationale en internationale artikelen en is coauteur van het boek “Implantaten in partieel dentate situaties”.

CV Drs. O. de Zoete

Otto de Zoete studeerde in 1984 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam. Na een jaar verbonden te zijn geweest aan de vakgroep parodontologie van de UvA, vertrok hij naar Duitsland. Tot 2007 werkte hij in een solo-praktijk met als speerpunten parodontologie en esthetische tandheelkunde.
Sinds 1997 houdt hij zich bezig met digitale fotografie binnen en buiten de tandartspraktijk, theaterfotografie en fotodesign.
Van 2002 tot 2007 verzorgde hij PAOT cursussen en workshops voor tandartsen in Duitsland op het gebied van digitale fototechniek en beeldbewerking met Adobe Photoshop.
Voor zijn terugkeer naar Nederland in 2007 werkte hij verder 1½ jaar als gastdocent „Fotografie und Grafikdesign“ aan een gymnasium in Duitsland.
Sinds 2007 is hij als docent verbonden aan de vakgroep implantologie en parodontologie van het Radboudumc. Hij verzorgt daarnaast onder andere het PAOT onderwijs digitale mondfotografie en beeldbewerking van het Radboudumc.

 

Meer informatie en inschrijven Parodontale chirurgie

Partnernieuws