Laden agenda

« Alle Evenementen

Parodontale preventie: voeding, trauma en gezondheid in balans

15 juni

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
09:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://acta-de.nl/symposium/parodontologie-voeding-leefstijl-en-behandelplan/

Organisator

ACTA Dental Education

Locatie

ACTA Amsterdam
Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, Noord-Holland 1081 LA Nederland
+ Google Maps
 

Tijdens dit congres wordt belicht wat u als behandelaar kunt doen om parodontale problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Er komt een breed scala aan onderwerpen voorbij op deze dag met praktische voorbeelden en tips om direct toe te passen in de praktijk. De rol van voeding en leefstijl worden behandeld, evenals trauma en het verlies van gebitselementen.

Om parodontale problemen te voorkomen en te behandelen is meer nodig dan een goede mondhygiëne. We weten dat leefstijl en gezondheid een belangrijke rol spelen en voeding is hierin een belangrijke factor. Wat raden we onze patiënten aan en wat is de rol van voedingssupplementen? Waar liggen op jonge leeftijd nadelige effecten van mondgewoonten op de loer en hoe kunnen we daarmee omgaan? Naast het risico op elementverlies door parodontitis, is trauma een van de meest onverwachte en onberekenbare oorzaken van het verlies van gebitselementen.  

U leert hoe u dient om te gaan met het verlies van gebitselementen en welke behandelopties u kunt toepassen. Ook leert u welke factoren bepalend zijn voor het succes van de verschillende behandelopties.  

Na deze dag heeft u als behandelaar diepgaand begrip van preventieve maatregelen tegen parodontale problemen, met specifieke kennis over de rol van voeding, gebitstrauma en leefstijl. Ook kent u de effectieve behandelopties en factoren die het succes ervan bepalen.

Meer informatie en inschrijven Parodontale preventie: voeding, trauma en gezondheid in balans