Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Röntgen voor assistenten

13 maart

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Beekpark Academy

Locatie

Beekpark Tandartsen
Roggestraat 158
Apeldoorn, 7311 CE
+ Google Maps
 

Tijdens de cursus röntgen voor tandartsassistenten leer je zelfstandig röntgenfoto’s maken en interpreteren, waardoor je een belangrijke schakel wordt in het diagnosticeren van patiënten. Deze cursus is voor praktiserende tandartsassistenten (minimaal 1 jaar ervaring) en wordt deskundig onderwezen door één van onze docenten die in het bezit is van het diploma Stralingsdeskundige niveau 5A/M.

Je gaat aan de slag met röntgenapparatuur, maar we beginnen bij de theorie. Want dankzij de ongelooflijke kracht van röntgenstraling is gedegen kennis essentieel voor een veilige praktijk. Je leert hoe röntgen werkt en hoe je het veilig toepast, voor de patiënt en jezelf.

Het is sinds 2018 verplicht om te voldoen aan de voorwaarden van de Richtlijn Tandheelkundige Radiologie wanneer je betrokken bent bij het maken van röntgenfoto’s.

Onze enthousiaste docenten staan klaar om jou verder te ontwikkelen als mondzorg professional.

Leerdoelen

Na de cursus Röntgen voor Assistenten maak jij zelfstandig röntgenfoto’s. Je staat aan de basis van een correcte diagnose bij patiënten en wordt zo nog sterker onderdeel van elke behandeling.

Deze cursus is adequate bij- of nascholing en kan dienen als geaccrediteerde cursus Röntgen binnen jouw organisatie, als omschreven in de Kernenergiewet (KEW).

Wanneer je deze cursus succesvol hebt afgerond beheers je het volgende:

  • De basisprincipes van röntgenstraling;
  • Je kan het röntgen protocol toepassen en begrijpt jouw rol daarin;
  • Kennis van de effecten van straling en maatregelen tegen straling;
  • Professionele kennis van de tandheelkundige röntgenopname.