Laden agenda

« Alle Evenementen

TEMPOROMANDIBULAIRE DISFUNCTIES EN AANGEZICHTSPIJN, ONDERZOEK, DIAGNOSE EN BEHANDELING

25 oktober

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Vunit

Locatie

Universiteit Gent
St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps
 

Temporomandibulaire aandoeningen (TMA) worden heden ten dage beschouwd als belangrijk onderdeel van algemene gezondheidsproblematiek in onze maatschappij, typisch gekenmerkt door een toenemende impact op levenskwaliteit. Chronische pijn-gerelateerde temporomandibulaire disfunctie (TMD), in het bijzonder, is de 2e belangrijkste musculoskeletale conditie na chronische lage rugpijn, resulterend in pijn en handicap in het kauwstelsel. Dagdagelijkse activiteiten en functioneren kunnen hierdoor ernstig verstoord zijn. Patiënten gaan meestal hun tandarts hiervoor raadplegen, rechtstreeks of op doorverwijzing van een arts. Het is tevens belangrijk dat elke tandarts de typische signalen zelf kan herkennen en tijdig kan diagnosticeren.

Deze cursus wil in het kader van de huidige kennis de tandarts hiervoor dan ook sensibiliseren met de nodige aandacht voor hedendaagse en wetenschappelijk evidente onderzoeksstrategieën en middelen voor differentiaal diagnose. Daarnaast wordt gefocust op gerichte, dikwijls multidiscipliniaire therapiekeuzes en volgordes van behandelen met een praktijkgerichte visie.

Sprekers

Prof. dr. Linda Van den Berghe

Doelgroep

Algemeen tandarts en kinesisten

 

Voor meer informatie en inschrijven TEMPOROMANDIBULAIRE DISFUNCTIES EN AANGEZICHTSPIJN, ONDERZOEK, DIAGNOSE EN BEHANDELING

 

 

Partnernieuws