Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Apex Revisited, deel 1

29 november 2019

Gegevens

Datum:
29 november 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://acta-de.nl/cursusmoment/the-apex-revisited-deel-i-29-november-2019/

Organisator

ACTA Dental Education

Locatie

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam
Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, Noord-holland 1081 LA Nederland
+ Google Maps
 

Het succespercentage van primaire endodontische behandelingen in de tandartspraktijk ligt tussen de 60-80%. Dit betekent dat er bij een aanzienlijk aantal patiënten een tweede behandeling noodzakelijk is. Deze kan bestaan uit een endodontische revisie of een apexresectie.

De inzichten rond de keuze voor het type herbehandeling variëren en er lijken verschillen van inzicht te bestaan tussen endodontologen en MKA-chirurgen. In deze cursus worden de theoretische achtergrond van de verschillende behandelingen evenals de indicaties uitvoerig belicht door een endodontoloog en een MKA-chirurg waarbij zoveel mogelijk wordt gekeken naar evidence based practice.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de uitvoering en de resultaten van de verschillende behandelopties. Tot slot zullen ook de complicaties en de behandeling hiervan evenals mogelijke oplossingen voor praktische problemen en verzekeringstechnische aspecten worden besproken. Kortom een zeer informatieve dag voor iedereen die endodontische behandelingen verricht.

De cursus wordt verzorgd door prof. dr. Jan de Lange, hoofd van de afdeling MKA-chirurgie en epidemioloog in het AMC en Mireille Soffner, tandarts-endodontoloog bij en eigenaar van Tandheelkundig Specialistisch Centrum Hoorn.

Meer informatie over “The Apex Revisited, deel 1”

 

 

Partnernieuws