Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De totale endodontische behandeling – Tweedaagse cursus

31 maart 2023 - 1 april 2023

Gegevens

Begin:
31 maart 2023 om 09:00
Einde:
1 april 2023 om 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.hoytemastichting.nl/cursusaanbod/endo-wilmersberg-voorjaar-2023/

Organisator

Dr G.J. van Hoytema Stichting

Locatie

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7
De Lutte, 7587 NL Nederland
+ Google Maps
 

De laatste jaren zijn er in de endodontie veel nieuwe producten op de markt gebracht. Nieuwe nikkel-titanium (NiTi) roterende instrumenten, nieuwe vultechnieken en nieuwe inzichten vanuit de industrie. In de praktijk is het dan moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien.

In de tweedaagse cursus willen wij aandacht besteden aan bekende problemen die ons hoofdbrekens blijven bezorgen maar vooral zullen wij aandacht besteden aan alle nieuwe dingen die de endodontische behandeling kunnen ondersteunen, vergemakkelijken, maar soms ook nieuwe problemen kunnen introduceren. Zo heeft kanaalpreparatie met roterende NiTi een hoge vlucht genomen. Het gebruik van de NiTi instrumenten lijkt te resulteren in snellere kanaalpreparaties en volgens sommige onderzoeken in “schonere” kanalen. Daartegenover staan nadelen als breuk van instrumenten en de kans op het optreden van kanaalwandafwijkingen. Mede door de populariteit van de NiTi-instrumenten groeide de interesse in de warme vultechnieken. Door de preparatievorm leken deze technieken bijzonder geschikt om de kanalen snel en efficiënt te vullen. En ook hier werd ons tijdswinst en een beter eindresultaat beloofd.

Hoe zit dat nu met al die nieuwe preparatie-, reinigings- en vulmethoden? Hoe zit het met alle nieuwe apparatuur waaronder de nieuwe vijfde generatie elektronische lengtebepalers?

Zijn er nieuwe manieren om de onverwachte problemen, zoals afgebroken instrumenten of perforatie, tijdens de wortelkanaalbehandeling efficiënt te lijf te gaan? Wat is het voordeel van het gebruik van EDTA?

In het praktische deel van de cursus zult u uitgebreid kunnen oefenen met verschillende roterende systemen en de verschillende warme vultechnieken (warme verticale condensatie, spuitbare Gutta Percha, Thermafil). Daarnaast zult u het opzoeken van verborgen kanalen, het verwijderen van vulmateriaal, het verwijderen van afgebroken instrumenten en het sluiten van een perforatie en een open apex met MTA kunnen oefenen met de nieuwste apparatuur.

Enkele reacties van deelnemers van eerdere edities van deze cursus:

  • Super cursus
  • De beste cursus sinds jaren
  • Goede combinatie van theorie en praktijk
  • Topcursus
  • Locatie is super. Goede sfeer, uitstekende gastronomie
  • Zeer praktisch en meteen toepasbaar.

Docenten: Joerd van der Meer is werkzaam als onderzoeker bij het UMCG in Groningen  en heeft tevens een verwijspraktijk Endodontologie en mevrouw Machteld Siers, heeft een verwijspraktijk Endodontologie en is werkzaam bij het UMC St Radboud.

 

Meer informatie en inschrijven De totale endodontische behandeling – Tweedaagse cursus