KaVo en Kerr bundelen hun krachten

Twee innovatieve bedrijven die samen uitmuntende tandheelkundige producten aanbieden: KaVo en Kerr bundelen hun krachten.

De samenvoeging van KaVo en Kerr in KaVo Kerr biedt oplossingen voor de gehele tandheelkundige sector vanuit één bedrijf: voor infectie-preventie, restauratie, endodontie, prophylaxis, roterend instrumentarium, behandeleenheden, beeldvorming en CAD/CAM.

Tandheelkundige uitmuntendheid vanuit één centraal bedrijf

KaVo en Kerr zijn gericht op de wensen en behoeften van hun klanten. Als toonaangevende leveranciers van tandheelkundige apparatuur en verbruiksartikelen, optimaliseren beide bedrijven hun commerciële en servicesstructuur.

De voordelen voor tandartsen

Met de fusie van KaVo en Kerr wordt het productaanbod en de klinische oplossingen nu afgestemd op de workflow van de tandarts. Plaatselijke KaVo- en Kerr-vertegenwoordigers blijven zich inzetten voor de tandheelkundige sector, en kunnen daarbij profiteren van elkaars ervaring en een breder scala aan compatibele oplossingen aanbieden voor bijna alle processen binnen de tandartspraktijk.

Hogere efficiëntie bij dagelijkse preventieve behandelingen

Het eerste concrete voorbeeld hiervan is het samenbregen van een topselectie aan preventieprodcuten in één handige doos, de Kavo Kerr-preventiedoos.

De belangrijkste onderdelen van deze doos, die binnenkort verkrijgbaar is voor tandartsen, zijn de innovatieve KaVo SMARTmatic-instrumenten gecombineerd met bijbehorende preventive-cups en accessoires, plus de Kerr Cleanic-preventietandpasta van de Duitse marktleider.

“Onze Kavo Kerr-preventiedoos combineert onze topselectie van perfect op elkaar aansluitende KaVo-instrumenten en Kerr-verbruiksartikelen in één verpakking”, zegt Catherine Stahl, Vice President Marketing EMEA bij KaVo Kerr.

“Tandheelkundige experts kunnen nu onze preventie-oplossingen van één aanbieder uitproberen en dit tegen voorwaarden die even overtuigend zijn dan de kwaliteit die de klant verwacht van KaVo Kerr.”

KaVo en Kerr, onze visie

Al meer dan 100 jaar focust KaVo op innovatie en kwaliteit van tandheelkundige producten en services. Het bedrijf heeft een uitmuntende reputatie opgebouwd bij tandartsen, tandtechnici en mondhygiënisten.

Kerr bedient al ruim 125 jaar de tandheelkundige sector ter ondersteuning van de mondzorg. De afzonderlijke Kerr-merken worden opgenomen in de platforms Kerr Restoratives, Kerr Endodontics en Kerr Prevention.

Nu gaan deze toonaangevende bedrijven, met hun uitgebreide expertise en productontwikkeling, hun gemeenschappelijke visie waarmaken als KaVo Kerr: het inspireren van onze klanten, hun patiënten en onze eigen medewerkers en hen helpen om hun potentieel te realiseren.

Meer informatie

KaVo Kerr is een samenhangende organisatie die bestaat uit twee wereldwijd toonaangevende bedrijven die samen aan uitmuntende tandheelkundige zorg werken en die de belangrijkste partner zijn voor de tandheelkundige sector. KaVo Kerr werkt met een algemene visie in het achterhoofd en heeft als doel onze klanten en hun patiënten en onze eigen partners te inspireren en te helpen hun volledige potentieel te benutten.

KaVo Kerr biedt oplossingen voor infectiepreventie, restauratiemiddelen, endodontie, (roterende) instrumenten, behandelingseenheden, beeldvorming en CAD/CAM.

KaVo Dental GmbH is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van producten voor tandartsen en tandtechnici. Het in 1909 opgerichte KaVo is een marktleider op de tandheelkundige markt. Sinds de start van het bedrijf in de vorige eeuw heeft KaVo het verschil gemaakt in de tandheelkunde met talloze belangrijke innovaties en de ontwikkeling van innovatieve technologie. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot full-service leverancier van complete oplossingen voor tandartspraktijken en tandheelkundige laboratoria.

Al ruim 125 jaar dient Kerr de brede behoeften van de hele tandheelkundige sector, in een streven naar het verbeteren van de gezondheid van de mond. De afzonderlijke merken van Kerr zijn opgenomen in de platforms van Kerr Restoratives, Kerr Endodontics en Kerr Prevention. We zijn ervan overtuigd dat we samen meer kunnen bereiken, door de allerbeste, patiëntgerichte oplossingen te bieden en door samen te werken met degenen die we tot dienst zijn (Together we’re more).

Lees meer over: Infectiepreventie, Markttrends, Praktijkinrichting, Producten, Restauratie, Thema A-Z