Jason Derulo gaat viraal met “gebroken tanden”

R&B-zanger Jason Derulo scoorde onlangs een virale hit met een TikTok filmpje waarin hij zijn tanden “breekt” nadat hij een maïskolf van een draaiende boormachine probeerde te eten. Ja, echt.

De Amerikaanse zanger probeert het beste te maken van zijn quarantaineperiode door komische filmpjes te maken voor op social media. Vooral op het relatief nieuwe platform Tik-Tok weet de zanger veel kijkers en likes binnen te krijgen. Na een kookvideo en een video waar hij een wenkbrauw afscheert (dankzij een verloren weddenschap) heeft hij zijn laatste virale hit te danken aan “gebroken tanden”.

De maïskolf en de boormachine

In de video, die ondertussen al miljoenen keren bekeken is, besluit Jason Derulo een maïskolf te eten. Maar alleen daarmee scoor je natuurlijk geen virale hit. Daarom gaf de zanger er een draai aan. Letterlijk. Hij bevestigde de maïskolf aan een boormachine, zette deze aan z’n mond en begon z’n maaltijd.

Zoals elke tandarts (en weldenkend persoon) je zou vertellen, is dit natuurlijk een ontzettend slecht idee. Daar kwam de zanger ook snel achter, want al na een paar seconden brak hij z’n twee voorste boventanden. Hij lijkt er in ieder geval van geleerd te hebben, want als onderschrift bij de video schreef Derulo “Probeer dit niet”.

Nep?

Het is echter nog maar de vraag of de zanger echt zijn tanden heeft gebroken. TikTok is een platform waarop gebruikers maar al te graag gebruik maken van optische illusies en knappe videobewerking. Ook de Amerikaanse zanger heeft hier een handje van. Het publiek – dat vooral uit 12 tot 18-jarigen bestaat – blijft dan ook vaak verbaasd achter, iets wat de app bijzonder verslavend maakt. Laten we in ieder geval hopen dat de jongere doelgroep Jason Derulo’s advies van harte neemt en dit niet thuis probeert.

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z/