IGJ geeft aanwijzing aan tandartspraktijk in Deventer

IGJ geeft aanwijzing aan tandartspraktijk in Deventer

Ook in de coronatijd gaat het werk van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) door. Eind mei gaf de inspectie een aanwijzing aan 123 Tandartsen en Orthodontie in Deventer. Volgens de inspectie schiet de kwaliteit van de zorg in deze praktijk tekort en er zijn risico’s voor de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de zorg.

Wat is niet op orde?

Volgens de IGJ bleek dat de praktijk op vier onderdelen niet voldeed aan de normen voor het waarborgen van goede zorg. “Zo is de steriliteit van instrumenten niet geborgd, voldoet het röntgenapparaat niet aan de stralingseisen en worden dossiers niet voldoende bijgehouden. Ook is niet bekend waar patiënten buiten kantooruren met spoedklachten terecht kunnen”, schrijft de IGJ. De inspectie vindt dat er hierdoor grote risico’s voor de patiëntveiligheid en kwaliteit van de zorg zijn.

Termijn voor verbetering

Binnen vijf dagen moet de tandartspraktijk gebruik van schoon en steriel instrumentarium hebben geborgd, moet het beleid voor immunisatie op orde zijn en moet het röntgenapparaat voldoen aan de vereisten. Voor de andere tekortkomingen – infectiepreventie, dossiervorming en de organisatie – krijgt de praktijk twee maanden de tijd voor het aanbrengen van verbeteringen.

 

Lees meer over: Inspectie, Thema A-Z/