Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Zoek agenda

agenda Search

Agenda

maart 2019

Symposium kindertandheelkunde

15 maart
Bluepoint,

Spreker: Prof. dr. Luc Martens (UGent)

Kaasmolaren: prevalentie, oorzaken en de extractietherapie
Het gebruik van bioactieve materialen in de kindertandheelkunde

Meer »

Voorjaarscongres NVvK & VBTGG 2019

15 maart - 16 maart
Hotel papendal, Arnhem, Nederland + Google Maps

Het jaarlijks terugkerend, gezamenlijk Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) en de Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheid voor Gehandicapten (VBTGG). Meer informatie volgt.

Meer »

Medische parodontologie

15 maart
Fletcher hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17
Wolfheze, 6874 AA Nederland
+ Google Maps

In deze cursus wordt enerzijds de relatie tussen parodontale ontsteking en de algemene gezondheid besproken en anderzijds de systemische effecten van de parodontale behandeling. Hiervoor wordt dieper ingegaan op de fysiopathologie van gingivitis en parodontitis en wordt de dualistische rol van het immuunsysteem verduidelijkt.

Meer »

Gerodontologie: organisatie van de (mond)zorg voor kwetsbare ouderen

15 maart
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Door de vergrijzing en de verzilvering van onze maatschappij komt binnenkort een groot deel van onze patiëntenpopulatie uit de groep van de 65-plussers. Deze ouderen kunnen actief en gezond zijn maar meer dan de helft van de thuiswonende ouderen is kwetsbaar of zorgafhankelijk.

Meer »

Soundwise: een krachtige communicatietraining

15 maart
Breda, Nederland + Google Maps

Iedereen heeft een unieke manier om te communiceren. Slechts 7% van ons luistervermogen richt zich op de inhoud. De rest omvat o.a. lichaamshouding, mimiek, intonatie en volume van de stem. Met andere woorden 93% van de aandacht is gericht op de manier waarop we de inhoud brengen! Bij de een komt uw boodschap wel aan en bij de ander niet, terwijl u toch hetzelfde bedoelt. Hoe kan dat?

Meer »

Symposium: NIEUWE EVOLUTIES IN DE ORTHODONTIE: een update voor de algemeen practicus

15 maart
Bluepoint,

De laatste decennia heeft de orthodontie een hele evolutie doorgemaakt.
De methodes om tot een juiste diagnose te komen zijn veel uitgebreider geworden. De digitale fotografie en radiologie heeft al jaren geleden zijn intrede gedaan maar nog ingrijpender was de overgang van 2D naar 3D. Aan de hand van intra- orale scanning en bijbehorende software kunnen veel preciezere behandelingsplannen opgesteld worden. Wanneer deze intra-orale scans gecombineerd worden met Cone Beam CT en 3D beelden van het aangezicht komt men tot een volledig digitale patiënt.

Meer »

Lokale anesthesie: theoretische en praktische update

16 maart
Tandheelkunde Haaksbergen, Kruislandstraat 42
Haaksbergen, 7481 KX Nederland
+ Google Maps

Hoe zat het ook alweer precies met de zenuwbanen, de keuze voor anesthesie vloeistof en eventuele medische interacties?

Meer »

Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

21 maart
Alblasserdam,

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij zelfstandig ondernemer worden en je eigen praktijk beginnen maar weet je niet hoe? Een kei in mondhygiëne maar nog onzeker als ondernemer, wij helpen je graag op weg.

Meer »

Ernstige gebitsslijtage: Diagnostiek en behandeling

22 maart
Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc Nijmegen, Nijmegen, Nederland + Google Maps

Een unieke cursus waarin diagnostiek en klinisch goed bruikbare tips centraal staan!

Meer »

Subgingivale gebitsreiniging

23 maart
Parodontologie Praktijk Emmen, Boslaan 6
Emmen, 7811 GJ Nederland
+ Google Maps

Wat kun je bereiken met subgingivaal reinigen en welke beperkingen kunnen een goed eindresultaat beïnvloeden? Zowel handmatige als ultrasone reiniging worden behandeld.

Meer »

Parodontale diagnostiek, behandelplanning en –mogelijkheden  

27 maart
Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen, 3621 LK
+ Google Maps

Tijdens de cursus zal ingegaan worden op het belang van goede parodontale diagnostiek voordat er überhaupt gestart gaat worden met behandeling. Als er dan besloten wordt om…

Meer »

Hedendaagse up to date endodontie, grenslijnen, problem-solving en overleving van wortelkanaal behandelde tanden: een kritische analyse

28 maart
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

In een tijdperk waarin wortelkanaal behandelde tanden met beperkte aanwezigheid van coronale tandsubstantie al snel geëxtraheerd worden in kader van een implantaat, dient afweging gemaakt te worden of dergelijke tanden niet beter kunnen bewaard blijven mits een adequaat restauratief herstel.

Meer »

ITI Congres Benelux 2019

29 maart - 30 maart
De Doelen, Schouwburgplein 50
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps

The ITI Congress Benelux 2019 offers exhibitors in the implant dentistry sector and its related areas an excellent opportunity to meet and engage with members of its target audience within an optimal environment. The ITI’s treatment principles and approaches – that are supported by a growing number of tools – have won the organization an outstanding reputation within the field. The congress provides exhibitors with a solid basis from which to enter into discussion with a multi-disciplinary community that shares a common philosophy.

Meer »

ARM MAAKT ZIEK, ZIEK MAAKT ARM en wat moet de tandarts hier mee?

29 maart
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Met de regelmaat van de klok verschijnen in de media berichten over bevolkingsgroepen die het op sociaaleconomisch vlak steeds moeilijker hebben. De schuldenlast stijgt, het aantal onbetaalde schoolrekeningen neemt dramatische proporties aan en meer en meer wordt er gewag gemaakt dat mensen een bezoek aan arts en/of tandarts uitstellen omwille van financiële redenen.

Meer »

Alumnidagen voorjaar 2019 groep 1, 1961-1984

29 maart
Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc Nijmegen, Nijmegen, Nederland + Google Maps

Het Alumni Contract Tandheelkunde is een initiatief van Tandheelkunde van het Radboudumc om een continu pakket bij- en nascholings faciliteiten te bieden aan in Nijmegen afgestudeerde tandartsen.

Meer »

(Mond)gezondheidsproblemen van ouderen      

29 maart
Breukelen,

25% van alle Nederlanders is straks 70plus, waarvan het merendeel vitaal. Circa 40% van hen is kwetsbaar. Veelal zijn het mondhygiënisten die de zorg voor kwetsbare ouderen op zich nemen. De behandeling vraagt specifieke kennis, attitude en vaardigheden. Zij zijn vaak medisch gecompromitteerd en hebben een complexe mondsituatie omdat allerlei prothetische constructies zijn aangebracht. Onderhoud daarvan wordt een steeds groter probleem. Tijdens de cursus leert u hoe kwetsbare ouderen te behandelen. Er wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen, het verrichten van kleine aanpassingen aan gebitsprothesen en een aantal do’s & dont’s die nuttig zijn in de praktijk.

Meer »

Voorjaarscongres 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

30 maart
Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam, Noord-Holland 1072 LH Nederland
+ Google Maps

Een gebitstrauma. Altijd onverwacht, altijd maximale impact en altijd vervelend! U heeft het allemaal wel eens meegemaakt: een patiënt die van een stoepje gleed, botste met een elleboog op het voetbalveld of – zeldzamer – een ontmoeting met een ijshockey puck niet wist te vermijden. Tijdens ons voorjaarscongres op zaterdag 30 maart komen vragen hierover allemaal aan de orde.

Meer »

april 2019

De mondhygiënist: wetten en regels

2 april
Doorn,

In een interactieve cursus worden alle aspecten van de voor mondhygiënisten van belang zijnde wet- en regelgeving besproken en gaan we met elkaar in gesprek over wat dit betekent voor de beroepsuitoefening.

Meer »

Cone Beam CT: een introductie met workshop voor de algemeen tandarts

4 april
VUB, Pleinlaan 2
Brussel, België
+ Google Maps

De Cone Beam Computed Tomography (CBCT) is een recent ontwikkelde techniek waarmee driedimensionale afbeeldingen van de mond en omgeving gemaakt worden voor diagnostische doeleinden.

Meer »

Radiologie en radioprotectie voor de tandarts

4 april
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Deel 1 omvat richtlijnen in de twee dimensionale dentale radiologie, met hoofdaandachtspunt reductie van de stratenbelasting en maximaliseren van de resultaten van het gebruik van röntgenstraling, met aandacht voor de vele aspecten van praktijkvoering. Onderwerpen als zwangerschap, kinderen, nut van bitewings zijn hier maar enkele onderdelen van.

Meer »
+ Export Events

Partnernieuws