Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Zoek agenda

agenda Search

Agenda

april 2019

Alumnidagen voorjaar 2019 groep 2; 1985-1994

5 april
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland Nederland
+ Google Maps

“NIJMEGEN GAAT VLAAMS” behandelprotocollen en uitkomsten in de parodontologie en implantologie Programma (onder voorbehoud): 09.30 - 10.00          ontvangst 10.00 - 11.00    …

Meer »

Röntgencursus voor tandartsassistenten

9 april
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland Nederland
+ Google Maps

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Meer »

MONOLITISCHE KRONEN EN BRUGGEN: hoe indiceren en prepareren?

11 april
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

De opkomst van nieuwe keramische en hybride restauratieve materialen voor het vervaardigen van kronen en bruggen zorgt voor betere, probleemgerichte toepassingsmogelijkheden bij restauratief uitdagende gevallen. Dit laat de algemeen practicus bovendien toe een correcte balans te vinden tussen minimaal-invasief prepareren enerzijds, en het behalen van optimale langetermijnresultaten op het vlak van hechting, sterkte en esthetiek anderzijds.

Meer »

Campus EVO-Prothese

11 april
van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1
Zwolle, Overijssel 8028 PH Nederland
+ Google Maps

Met de invoering van ons voorspelbare digitale productieproces van de Evo prothese hebben we niet alleen een unieke, efficiënte en betaalbaar concept ontwikkeld, maar tevens ook een concept welke u als tandarts tijdwinst en gemak oplevert. In slechts drie afspraken is het mogelijk om uw patiënt te voorzien van een volledige digitaal geproduceerde prothese. Tijdens deze campusavond vertelt Patrick Oosterwijk u alle ins en outs van dit nieuwe digitale proces en de efficiënte workflow.

Meer »

Openhuisdagen Henry Schein

12 april - 13 april
Almere, Almere, Nederland + Google Maps

De vertrouwde Openhuisdagen, maar dan in een nieuw jasje. Geheel in het thema van ons eigen mooie Nederland vindt u hier ruim 120 exposanten die vol trots hun producten en diensten aan u presenteren.

Meer »

Reünistencongres Tandheelkunde Groningen 70 jaar

12 april - 13 april
Groningen, Groningen, + Google Maps

Op vrijdag 12 april wordt een reünie van alumni Tandheelkunde gehouden met een Reünistencongres overdag en een feest in de avond. Als bonus is er voor de liefhebbers een hands-on practicum op zaterdagmorgen 13 april 2019, waar u het Skillslab van de opleiding kunt uitproberen en de kliniek kunt bezoeken

Meer »

Mond- en Kaakziekten: een cursus voor de tandarts

12 april
Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden, Warmonderweg 8
Sassenheim, 2171AH Nederland
+ Google Maps

Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische presentatie van veel voorkomende aandoeningen en afwijkingen in en rond de mond en het kaakbot.

Meer »

Alumnidagen voorjaar 2019 groep 3, 1995-2018

12 april
Nijmegen, Njimegen, Nederland + Google Maps

behandelprotocollen en uitkomsten in de parodontologie en implantologie

Meer »

4e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk: psychische stoornis

12 april
Pathé Utrecht,

Het doel van dit 4e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk is om u handvatten te geven voor het contact met psychisch belaste patiënten. Onder voorzitterschap van Dyonne Broers presenteren zes gerenommeerde sprekers een palet aan relevante psychische stoornissen. Zij geven aan hoe vaak deze voorkomen, bij wie en hoe u ze kunt herkennen. En als belangrijkste, wat u vervolgens kunt doen om toch een zo goed mogelijk behandelresultaat te bereiken… of juist te laten.

Meer »

Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2019

13 april
Den Bosch, Den Bosch, Nederland + Google Maps

Op zaterdag 13 april 2019 bent u van harte welkom op de 7e editie van Dé Vakbeurs Mondhygiëne. In het gastvrije en authentieke Congrescentrum 1931, nabij het centrum van ’s-Hertogenbosch, komt mondzorgkundig Nederland samen.

Meer »

Webinar Digitale Beeldvorming

16 april
Webinar,

Elysee Dental investeert al jarenlang in de digitalisering van de tandtechniek. Digitaal werken is voor ons een krachtig instrument om een nog betere kwaliteit te bieden aan behandelaars én patiënten.
Ons digitaal proces wordt continu aangepast aan de laatste technieken.In ons productassortiment hebben wij de Medit i500 scanner die we tegen een zeer scherpe prijs kunnen leveren. Ook bieden we onze klanten, tegen een aantrekkelijke prijs, een digitaal kleurbepalingsapparaat: de Rayplicker. Tijdens deze webinar praat Patrick Oosterwijk u volledig bij over deze producten en de laatste technieken op het gebied van digitalisering.

Meer »

Campus SMART Guide

25 april
Amersfoort,

Ondanks de vele mogelijkheden, gebruikt nog maar een beperkt aantal behandelaars digitale technologieën voor implantaatplanning en het maken van boorsjablonen. Tijdens deze campusavond zal Patrick u informeren over de mogelijkheden en voordelen van het SMART Guide-systeem, de eenvoudige integratie van digitale implantaatplanning en de dagelijkse workflow van een implantatiepraktijk.

Meer »

Symposium kindertandheelkunde

27 april
De Montil,

Symposium kindertandheelkunde

Meer »

Symposium: NIEUWE EVOLUTIES IN DE ORTHODONTIE: een update voor de algemeen practicus

27 april
De Montil,

De laatste decennia heeft de orthodontie een hele evolutie doorgemaakt. De methodes om tot een juiste diagnose te komen zijn veel uitgebreider geworden. De digitale fotografie en radiologie heeft al jaren geleden zijn intrede gedaan maar nog ingrijpender was de overgang van 2D naar 3D. Aan de hand van intra- orale scanning en bijbehorende software kunnen veel preciezere behandelingsplannen opgesteld worden. Wanneer deze intra-orale scans gecombineerd worden met Cone Beam CT en 3D beelden van het aangezicht komt men tot een volledig digitale patiënt.

Meer »

mei 2019

Radboud Gebitsslijtage Klinische Module

2 mei
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland Nederland
+ Google Maps

Diagnostiek en behandeling van patiënten met gebitsslijtage en esthetische problemen kunnen een uitdaging vormen voor een tandarts. In deze cursus kunt u leren om met directe composietrestauraties dergelijke complexe patiënten te behandelen en tot een mooi en duurzaam eindresultaat te komen.

Meer »

Prothetisch herstel op implantaten

3 mei
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Tegenwoordig zijn er talrijke systemen en prothetische mogelijkheden om implantaten te restaureren. Maar het grote aanbod maakt het nemen van een correcte behandelkeuze er vaak niet gemakkelijker op. In deze cursus worden enkele leiddraden meegegeven voor het maken van een correct behandelconcept.

Meer »

Webinar Respire

7 mei
Webinar,

Respire is een betaalbare MRA met de voordelen én het comfortabel draaggemak van de reeds bekende merken. Het productfolio van de Respire bestaat uit maar liefst zes verschillende varianten met daarbij ook nog de mogelijkheid voor individuele uitbreiding. Wat zijn de verschillen? Bij welke patiënt schrijft u welke MRA voor?

Meer »

Een leven lang je eigen gebit! Van fluoride behandeling tot restauratie

8 mei
Zwolle, Zwolle, Nederland + Google Maps

Speciaal voor dental professionals organiseert Colgate Professional (bekend van o.a. elmex® en meridol®) jaarlijks series klinische nascholingsavonden. Diverse interessante, actuele en innovatieve thema’s komen aan bod. De lezingen, telkens 2 per avond, worden gegeven door bekende gastsprekers met landelijke of regionale bekendheid. De avonden worden op drie locaties in het land gegeven, dus ook bij u in de buurt!

Meer »

Praktijkadministratie

9 mei
Utrecht,

Deze cursus geeft u inzicht in uw financiële administratie en maakt van u, richting uw boekhouder en/of accountant, een voorbereid gesprekspartner. Ook bent u in staat om te beoordelen hoe uw praktijk financieel presteert en kunt u eventueel tijdig bijsturen.

Meer »

3D printing

9 mei
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

3D printing is tegenwoordig zeer populair omwille van de vele toepassingen en mogelijkheden qua vormgeving. In deze cursus wordt de technische achtergrond belicht en worden de verschillende toepassingen gedemonstreerd. De cursus bevat eveneens een demonstratie van verschillende mogelijkheden, waaronder printen van model, voorlopige kroon en chirurgische guide.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws