Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

november 2019

Help, is de praktijk op orde?

5 november
BCN Rotterdam, Barbizonlaan 25
Rotterdam, 2908 MB Nederland
+ Google Maps

Stel u eens voor dat de Inspectie onverwacht bij u op bezoek komt... Is uw tandartspraktijk op orde? Weet u wat u kunt verwachten als de Inspectie langskomt? Aan de hand van concrete casussen laat de cursusleider u zien of de praktijk op orde is en hoe u uw praktijk op orde houdt. U leert hoe u zich op een onverwacht bezoek van de Inspectie kunt voorbereiden, waarbij we door de bril van de Inspectie kijken: waar liggen de knelpunten en uitdagingen in uw praktijk? In een paar uur weet u hoe u zich op een bezoek van de Inspectie kunt voorbereiden. U gaat naar huis met een praktische checklist en weet welke aandachtspunten voor u belangrijk zijn.

Meer »

Opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis)

5 november
Van der Valk Oostzaan/Amsterdam, Westeinde, Verlengde Stellingweg 1
Oostzaan, 1511 MA Nederland
+ Google Maps

Met het nieuwe Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming en de daarop aansluitende herziene KNMT-richtlijn tandheelkundige radiologie zijn er enkele duidelijke veranderingen binnen de tandheelkundige praktijk. Middels deze opfriscursus van 1 avond brengen we u de recente ontwikkelingen bij en werken we aan een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

Meer »

VPM Regiotour met workshop: Pubers, Poetsen en Flossen

6 november
Van der Valk, Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1,
Zwolle, 8028 PH Nederland
+ Google Maps

Vragen die tijdens de VPM-workshop worden besproken: hoe motiveer ik een puber om goed voor zijn gebit te zorgen, hoe bouw ik een relatie op met een puber en wat moet ik weten over het puberbrein om effectief te communiceren. Avondworkshop: 6 november – Zwolle, 21 november – Hoorn, 28 november – Nijmegen, 11 december – Breda.

Meer »

INLEIDING TOT DE DENTALE THERAPIE VOOR OBSTRUCTIEF SLAAPAPNEU SYNDROOM

7 november
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS) behoort tot de gekende slaapdisfuncties, meer bepaald tot de slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen.
Snurken en ongewone dagelijkse vermoeidheid zijn mogelijks de eerste en zeer belangrijke symptomen van OSAS. Ondanks veelvuldige hilarische opmerkingen, wordt snurken als zeer sociaal storend ervaren door de slaapgenoten. De ongecontroleerde vermoeidheid lijdt tot ernstige concentratiestoornissen en is vaak de mogelijke oorzaak van verkeersaccidenten of ongelukken in de privésfeer.

Meer »

Campus 'Oplossingen voor implantaat gedragen restauraties'

7 november
Elysee Dental Alphen aan den Rijn, Flemingweg 14
Alphen aan den Rijn, 2408 AV
+ Google Maps

Onder ons huismerk Forma© digitek hebben we de afgelopen twee jaar een hoop nieuwe mogelijkheden op de implantaatmarkt gebracht. Tijdens deze campusavond vertelt Patrick Oosterwijk u welke voordelen én oplossingen de producten van Digitek u kunnen brengen.

Meer »

Samenwerken in een maatschap

7 november
Carlton President Utrecht, Floraweg 25
Utrecht, 3542 DX Nederland
+ Google Maps

Samen een praktijk uitoefenen. Samen de taken delen die horen bij het managen van de praktijk. Samen besluiten nemen over investeringen, personeel en het verdelen van opbrengsten en kosten. Om comfortabel en duurzaam met elkaar samen te werken is het belangrijk om elkaar te kennen en om afspraken te maken, te evalueren en bij te stellen. Daarmee bepaalt u de functie  van de samenwerking en de functie is bepalend voor de vorm.

Meer »

Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT door tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen

8 november
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland Nederland
+ Google Maps

De cursus voldoet aan de nieuwe wettelijke eisen, zoals geformuleerd in de Regeling deskundigheidseisen radiologische verrichtingen. Tijdens deze cursus wordt door middel van presentaties en oefeningen duidelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen de traditionele 2D en de huidige 3D röntgenopnamen.

Meer »

Porseleinen facings

8 november - 9 november
CIDE, Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, Zuid-Holland 2517 EB Nederland
+ Google Maps

In deze 2-daagse cursus zal worden ingegaan op alle aspecten van de partiële indirecte restauratie in het front.

Meer »

JURIDISCHE ASPECTEN BIJ TANDHEELKUNDIGE SCHADE

8 november
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Als tandarts worden we op verschillende manieren geconfronteerd met tandheelkundige schade: schoolongeval, sportongeval, dento-alveolaire traumatologie, een patiënt die schade ondervonden heeft na een behandeling, … Deze schadevormen vallen onder verschillende schaderegimes & wetgevingen, en ervaring heeft aangetoond dat niet iedere tandarts wegwijs is in deze topic.

Meer »

BIG Herregistratie - ACTA

9 november
ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA
+ Google Maps

Voor de BIG-herregistratie Tandartsen is de eis gesteld, dat er in de vijf jaar voor de herregistratie 2080 uur patiëntgebonden tandheelkundige werkzaamheden zijn verricht met een maximale…

Meer »

Van eerste idee naar realiteit: digitale beeldbewerking als gereedschap bij de tandheelkundige behandelplanning

9 november

Als tandartsen zijn we behept met een bijna oneindige potentie om beelden in ons geheugen op te slaan en op basis daarvan ons het resultaat van een behandeling voor te kunnen stellen.

Meer »

Splint therapie in de algemene praktijk

9 november
Ede mondzorg, Reehorsterweg 25
Ede, Gelderland 6717 LD
+ Google Maps

Deze cursus leert u hoe u een goed passende, splint vervaardigt. Een splint die in één keer past en aangenaam draagt.

Meer »

Aangezichtstraumatologie & medicatie en de mond

12 november
VUB, Pleinlaan 2
Brussel, België
+ Google Maps

Graag onderhoud ik u deze middag over een 2-tal onderwerpen, te weten:

Meer »

Campus EVO-Prothese

12 november
Van der Valk hotel Breda-Princeville, Princenhagelaan 5
Breda, 4813 DA Nederland
+ Google Maps

Met de invoering van ons voorspelbare digitale productieproces van de Evo prothese hebben we niet alleen een unieke, efficiënte en betaalbaar concept ontwikkeld, maar tevens ook een concept welke u als tandarts tijdwinst en gemak oplevert. Tijdens deze campusavond vertelt Patrick Oosterwijk u alle ins en outs van dit nieuwe digitale proces en de efficiënte workflow

Meer »

Agendaplanning

13 november
Heerenveen,

Dit seminar gaat over de basisprincipes en valkuilen rondom een effectieve agendaplanning. De focus ligt zowel op het maken van een optimale planning, als op de mondelinge vaardigheden om je aan deze planning te (kunnen) houden. We bespreken ook de bekende valkuilen, zoals 'no shows' en de gaten in de agenda.

Meer »

"Hedendaagse toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde"

14 november
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Met MTA (mineral trioxide aggregate) werden de biokeramische materialen (BM) in de endodontologie geïntroduceerd. MTA werd initieel onder andere gebruikt voor het creëren van een apicale afdichting in brede kanalen, het afdichten van perforaties en het vullen van retropreparaties bij periradiculaire chirurgie. Inmiddels werden nieuwe variaties ontwikkeld en kwamen er tal van BM op de markt.

Meer »

Het Nationale Slaapcongres

14 november - 15 november
De Heerlickheijd van Ermelo, Ermelo, + Google Maps

Verspreid over twee dagen worden lezingen gehouden door gerenommeerde gastsprekers uit binnen- en buitenland, werkzaam op het gebied van slaap, waak en slaapstoornissen.

Meer »

Lokale anesthesie

14 november
Postillion Hotel Utrecht Bunnik, Kosterijland 8
Bunnik, Utrecht 3981 AJ Nederland
+ Google Maps

Het gebruik van lokale anesthesie is niet weg te denken uit de kindertandheelkunde praktijk. Met name bij kwetsbare groepen kan het geven van lokale anesthesie technisch lastig zijn.

Meer »

Voedingsjungle

14 november
Postillion Hotel Utrecht Bunnik, Kosterijland 8
Bunnik, Utrecht 3981 AJ Nederland
+ Google Maps

De meeste gebitsproblemen bij kinderen zijn te voorkomen of te beperken door op een gezondere manier met voeding om te gaan.Aan de hand van casuïstiek wordt er ruimschoots aandacht besteedt aan de communicatie over gezond eten en een gezonde eetopvoeding met ouders en het kind.

Meer »

Praktijkoverdracht

14 november
Apeldoorn,

Bent u van plan uw praktijk binnen een paar jaar te verkopen? De KNMT organiseert regelmatig seminars over alle aspecten rondom praktijkoverdracht en praktijkbeëindiging.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws