Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IDS 2021: ongeveer 830 exposerende bedrijven uit 56 landen

22 september - 25 september

Gegevens

Begin:
22 september
Einde:
25 september
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.english.ids-cologne.de/

Locatie

IDS
Messeplatz 1 Mülheim
Keulen, 50679 Duitsland

Organisator

VDDI en GFDI
 

Sterke internationale deelname onderstreept het doorslaggevende belang als globaal brancheplatform.

IDS: Providing direction in uncertain times

Maar liefst voor de 39e keer opent de Internationale Dental Show (IDS) van 22 tot en met 25 september 2021 zijn deuren. De IDS staat helemaal in het teken van een nieuwe positiebepaling van de gehele internationale tandheelkundige branche: de beurs speelt een belangrijke rol voor een succesvolle herstart van de markt. Tegelijkertijd zet de IDS ook op conceptioneel terrein nieuwe maatstaven: met IDSconnect verbindt de grootste beurs ter wereld de grootste krachten van een fysiek evenement met toekomstbepalende digitale mogelijkheden. Dankzij de hybride benadering kan vakpersoneel binnen de tandheelkundige wereld aantrekkelijke beursexposanten en producten ontdekken en via innovatieve kanalen met relevante contactpersonen in contact komen.

Op de internationaal vooraanstaande beurs voor tandheelkunde en tandtechniek worden in september in Keulen ongeveer 830 bedrijven uit meer dan 56 landen verwacht. 74 procent van de exposanten komt uit het buitenland. De hoge internationale deelname onderstreept eens te meer het geweldige belang van de IDS als belangrijkste internationale brancheplatform – juist ook met het oog op de buitengewone algemene omstandigheden. De landen met het hoogste aantal exposanten zijn naast Duitsland Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Korea, Zwitserland en de VS. Groepsdeelnames uit het buitenland komen uit Brazilië, Bulgarije, China, Frankrijk, Italië, Korea, Rusland en de VS.

De IDS 2021 beslaat de hallen 2, 3, 10 en 11. Alle hallen zijn door middel van een route met elkaar verbonden. De vier ingangen Zuid, Oost, West en de ingang Messeboulevard zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de bezoekers over de beurshallen. Naast het bestaande restaurant en de rustruimtes in de hallen, die worden aangevuld met extra oppervlakte om aan de veiligheidsafstand te kunnen voldoen, wordt in hal 4.1 een nieuw horecagedeelte ingericht. De indeling van de hallen waarborgt alle vereiste maatregelen en wettelijke voorschriften ter bescherming van exposanten en bezoekers. De Koelnmesse heeft met het veiligheids- en hygiëneconcept #B-SAFE4business de beste voorwaarden voor een interessant beursbezoek gecreëerd.

IDS 2021: vroegtijdig plannen voor een veilige aankomst en een veilig verblijf

Op de IDS-website en in de specials van de samenwerkingspartners is handige informatie en ondersteuning voor de planning van uw reis te vinden: om in september voor een veilig en succesvol beursbezoek van alle branchedeelnemers te zorgen, is het raadzaam de reis naar Keulen en alle daarmee gepaard gaande, noodzakelijke stappen op tijd te plannen.
Lees hieronder de vijf belangrijkste aspecten waar bij de planning rekening mee moet worden gehouden:

1. Zakelijke reis

Vakbeurzen met een B2B-oriëntatie verschillen aanzienlijk van sportevenementen en volksfeesten. De focus ligt bij vakbeurzen op persoonlijke gesprekken en zakelijke contacten. De Duitse regering classificeert beursexposanten en -bezoekers als ‘Zakelijke reizigers met een belangrijke reden’. Formeel gezien zijn er dus in principe geen obstakels meer om deel te nemen aan een beurs in Duitsland. Meer informatie is te vinden op de pagina van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken en op de pagina van AUMA als Duitse beursvereniging.

2. Voor Duitsland en de EU goedgekeurde vaccins

Momenteel zijn de vaccins van Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson goedgekeurd voor Duitsland en voor de Europese Unie. Overige projecten bevinden zich in een vergevorderd stadium. Personen die zijn gevaccineerd met andere, niet in de EU goedgekeurde vaccins, moeten voorafgaand aan de reis over een geldige PCR-test of over een andere test beschikken die niet ouder is dan 48 uur. Het is bovendien van belang om informatie over de inreisbepalingen naar Duitsland en Europa in te winnen die in het betreffende land gelden. Dit kan via de websites van de Duitse ambassade in het betreffende land of via de betreffende ambassade in Duitsland.

3. IDS 2021-tickets voor exposanten, bezoekers en journalisten

Alle toegangsbewijzen worden digitaal afgegeven en kunnen uitsluitend in combinatie met een erkend, digitaal bewijs van volledige vaccinatie, test of genezing na een coronabesmetting worden aangeschaft (“3-G-strategie”). Dit bewijs dient elke bezoeker/exposant/journalist reeds tijdens het bestellen van de tickets of de accreditatie online te uploaden.

4. Hotelboeking

Het portaal voor hotelboekingen van de Koelnmesse biedt overnachtingsmogelijkheden in alle prijscategorieën en standaarden. De hotels in Keulen en omgeving maken gebruik van individuele hygiëneconcepten, die zijn gebaseerd op dezelfde voorschriften en waarover de afzonderlijke accommodaties u graag informeren.

5. Heenreis

Dankzij de centrale en gunstige ligging in Europa kunnen bezoekers de Koelnmesse vanuit veel steden in binnen- en buitenland snel met vliegtuig, trein, auto en openbaar vervoer bereiken.
De Lufthansa Group biedt als partner van de Koelnmesse exclusieve en afgeprijsde vliegtickets en speciale voorwaarden voor IDS-deelnemers, -bezoekers en -exposanten aan. Op de IDS-website ‘Anreise mit dem Flugzeug’ zijn nog meer aanbevelingen te vinden: met een paar klikken komt de bezoeker direct bij het online-boekingsplatform uit, waar tegen tarieven met korting en beschikbare speciale tarieven kan worden geboekt.

Het ICE-station Köln Messe/Deutz en de optimale aansluitingen van het openbaar vervoer zorgen voor een comfortabele reis met de trein vanuit heel Europa. Meer informatie over veilig reizen met de Deutsche Bahn tijdens corona is te vinden op de website van de Deutsche Bahn. De Deutsche Bahn Special tijdens de IDS biedt voordelige tarieven op het gewenste traject.

Tien snelwegen komen samen in de ring van Keulen. Zonder kruisingen en verkeerslichten kan het beursterrein direct worden bereikt: volg eenvoudig de groene bordjes ‘Koelnmesse’ en let bij de heenreis naar het beursterrein op de borden die aangeven waar de parkeerplaatsen voor exposanten en bezoekers zich bevinden. De parkeerplaatsen zijn optimaal op onze ingangen aangesloten.

Het digitale toegangsbewijs van de IDS 2021 geldt tegelijkertijd als vervoersbewijs binnen het Verkehrsverbund Rhein-Sieg (VRS) en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR). Dankzij de geweldige ligging van het beursterrein kunnen de steden Düsseldorf en Bonn in minder dan 30 minuten en de agglomeratie Rhein-Ruhr met de steden Duisberg, Essen, Gelsenkirchen, Mühlheim of Dortmund binnen 45 tot 60 minuten worden bereikt. Beursbezoekers die arriveren op de luchthaven Düsseldorf of in een hotel in Essen overnachten, kunnen gratis gebruikmaken van regionale treinen, de S-bahn, trams en stadsbussen en het station Köln-Deutz dan wel de beurs snel en eenvoudig bereiken.

Over de IDS

De IDS (Internationale Dental Show) vindt om de twee jaar in Keulen plaats en wordt georganiseerd door de GFDI Gesellschaft zur Förderung der Dental-Industrie mbH (Vereniging ter bevordering van de Dentale Industrie), de commerciële onderneming van de Verband der Deutschen Dental-Industrie e.V. (VDDI) (Vereniging van Duitse Dentale Fabrikanten) en wordt uitgevoerd door de Koelnmesse GmbH, Keulen.
Lees meer over de IDS

Contact

Koelnmesse GmbH
Messeplatz 1
50679 Keulen
Duitsland
T +49 1806 773 577
ids@visitor.koelnmesse.de