Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NVM Leergang Parodontologie – tweede cohort

28 juni 2019

Gegevens

Datum:
28 juni 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Van der Valk Hotel Houten
Hoofdveste 25
Houten, 3992 DH Nederland

Organisator

NVM
 

Ben je mondhygiënist? Heb je affiniteit met de parodontologie en wil je je verder verdiepen en verbreden binnen de parodontologie? Wil je meer inzichten verwerven en een beter begrip van de pathofysiologie verkrijgen om patiënten doeltreffender en efficiënter te kunnen behandelen? Dan is de Leergang Parodontologie (LP) wellicht iets voor jou!!

De Leergang Parodontologie (LP) is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerde post-HBO opleiding. De LP is in het leven geroepen om mondhygiënisten een verdieping aan te bieden op het gebied van de klinische parodontologie, zodat zij inzichten verwerven en een beter begrip van de pathofysiologie verkrijgen om patiënten met ernstige vormen van parodontitis op zelfstandige wijze te coachen en binnen de contouren van het eigen beroepsdomein parodontaal te behandelen. Via de LP wordt de rol van de mondhygiënist en de samenwerking met andere mondzorgprofessionals binnen het mondzorgteam versterkt, en wordt het kwalitatieve handelen in de parodontologie gezamenlijk aangepakt.

Studieprogramma

De LP bestaat uit 3 studieonderdelen.

  • In studieonderdeel 1 wordt de kennis op het gebied van de algemene mondzorg incl. de basale parodontologie getoetst door middel van verschillende assessments.
  • In studieonderdeel 2 werkt de cursist aan het ontwikkelen van kennis en inzicht in de speciële parodontologie. Middels de kritische beoordeling van literatuur verwerft de cursist inzicht in de klinische behandelingsprocedures en is daarmee in staat de manier van klinisch handelen te beargumenteren maar ook de beperkingen daarin te signaleren.
  • In studieonderdeel 3 behandelt de cursist paropatiënten vanaf de intake tot en met de herbeoordeling. Tevens selecteert de cursist één patiënt voor een casusdocumentatie en presenteert deze tijdens een mondeling examen.

De LP is zodanig ingericht dat de cursist de nodige zelfsturing heeft ten aanzien van het organiseren en plannen van het te doorlopen studietraject, daar eveneens wordt nagestreefd dat de cursist zich op een autonome wijze ontwikkelt.

Na het succesvol afronden van de LP wordt een officieel diploma uitgereikt.

 

Partnernieuws