6 stappen bij het verkopen van de tandartspraktijk

6 stappen bij het verkopen van de tandartspraktijk

Bent u van plan om binnenkort uw tandartspraktijk te verkopen? Dat is een belangrijke stap en kan een grote uitdaging zijn. Door te weten wat er te wachten staat kan het proces makkelijker worden. In dit artikel worden zes belangrijke stappen toegelicht die gevolgd zouden moeten worden bij het verkopen van de tandartspraktijk.

  1. Begrijp uw rol

Voordat u begint met de verkoop van de praktijk is het belangrijk om te weten welk doel u hiermee hoopt te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële onafhankelijkheid, pensioen, minder werkuren of het willen bereiken van een hogere klinische rol. Het is belangrijk voor potentiële kopers om hiervan op de hoogte te zijn.

  1. Zorg dat alle papieren klaar zijn

Op het moment dat het besluit om te verkopen vaststaat, is het fijn als het proces zo snel mogelijk kan verlopen. Hiervoor is het belangrijk om al de benodigde papieren gesorteerd te hebben, om er zeker van te zijn dat alle benodigdheden aanwezig zijn.

  1. Bereid de werknemers voor

In dit stadium van het verkoopproces is het niet per sé noodzakelijk om de werknemers al in te lichten over een eventuele verkoop. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de verkoop hen zo weinig invloed op hen zal hebben. Zorg dat alle contracten up-to-date en getekend zijn, en dat alle voorwaarden waarvoor zij hebben getekend aanwezig zijn.

  1. Kies een advocaat

Van begin af aan is het belangrijk om goed juridisch advies over belangrijke beslissingen en overeenkomsten met potentiële kopers te kunnen inwinnen bij een advocaat. Het is daarom raadzaam om tijdig een advocatenkantoor te kiezen die kennis heeft van de industrie, en daardoor in staat is om passend advies te geven. Vraag bijvoorbeeld eens rond bij collega’s die hetzelfde hebben doorstaan.

  1. Wees eerlijk en duidelijk

Alles wat er niet wordt verteld op het moment dat de verkoopprijs wordt opgemaakt kan hier een negatief effect op hebben. Wees daarom direct zo eerlijk mogelijk over eventuele minpunten van de praktijk, om later veel gedoe te kunnen voorkomen.

  1. Wees realistisch in het stellen van verwachtingen

Bij het verkopen van een tandartspraktijk zal iedereen in het proces voorstander zijn van een snelle en efficiënte verkoop. Wees echter voorbereid op eventuele vertragingen in het proces om frustraties te voorkomen en de tijdlijn niet in de war te schoppen.

Bron:
Dentistry.co.uk

Lees meer over: Financieel, Ondernemen