Curaeos en 4Dental Tandtechniek gaan strategische samenwerking aan

Curaeos en 4Dental Tandtechniek gaan strategische samenwerking aan

Curaeos en 4Dental Tandtechniek starten een strategische samenwerking. Het Nederlandse netwerk van 4Dental vergroot de tandtechnische capaciteit van Curaeos, waarmee de organisatie vorm kan geven aan haar groeiambitie. Curaeos voegt met haar expertise en Europese netwerk veel waarde toe aan 4Dental, dat haar positie in de markt verder gaat versterken. Als onderdeel van de samenwerking verkopen de huidige aandeelhouders van 4Dental een deel van hun belang aan Curaeos.

Opkomst dentale serviceorganisaties

Onder praktijkhouders en tandtechnische laboratoria in binnen- en buitenland is er een toenemende belangstelling in aansluiting bij dentale serviceorganisaties zoals Curaeos. Het biedt onder meer de mogelijkheid tot ondersteuning op het gebied van HR, finance & administratie, kwaliteit- & zorgmanagement, inkoop, marketing & communicatie en algemeen management. Voortdurende optimalisatie van processen zorgt bovendien voor waardevolle synergie en efficiency. Door de uitgebreide ondersteuning en ontzorging kunnen dentale professionals zich volledig concentreren op hun werk, waaronder uiteraard de zorg voor patiënten.

Over 4Dental Tandtechniek

4Dental Tandtechniek is opgericht in 2005, na de fusie van vier gerenommeerde tandtechnische laboratoria. Tegenwoordig is 4Dental een internationaal bedrijf met deelnemingen in het buitenland. De organisatie levert ambachtelijke tandtechnische hulpmiddelen en oplossingen op maat, zoals dienstverlening in de praktijk en de digitale workflow in de implantologie. Ook biedt 4Dental met moderne CAD/CAM technieken een breed scala aan tandtechnische producten.

Over Curaeos

Curaeos is de holding van een snelgroeiend dentaal platform met een breed scala aan activiteiten in Nederland, België, Denemarken, Duitsland en Italië. De organisatie is de grootste dentale speler in Europa en opereert onder diverse merken op basis van een uniek verticaal geïntegreerd business model. Een sterk team van professionals in alle disciplines ondersteunt de lokale activiteiten, waardoor verdere professionalisering en groei mogelijk worden gemaakt. Het Zweedse investeringsfonds EQT ondersteunt Curaeos in de realisatie van de Europese expansie met haar expertise en een internationaal netwerk.

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/