Zes tips om écht vakantie te nemen

Bereid uw vakantie goed voor en bouw hem rustig af.Veel mensen moeten er blijkbaar elk jaar opnieuw aan herinnerd worden: u hoeft geen schuldgevoel te krijgen als u op vakantie gaat. Heeft u hier toch last van, doe dan uw voordeel met deze zes tips van 6minutes.be en geniet optimaal van die welverdiende break.

1. Bereid uw vertrek goed voor
Neem geen nieuwe taken op als u al genoeg te doen hebt tot de dag van het vertrek. Maak in de laatste twee dagen voor uw vakantie geen afspraken, helemaal niet als die gegarandeerd om follow-up vragen. Zorg dat iedereen weet wanneer u weg bent. 

2. Filter uw e-mail
Verwijs terugkerende mails van niet-persoonlijke afzenders (nieuwsbrieven en dergelijke) tijdelijk automatisch naar de prullenmand. Anders moet u zich bij terugkeer door duizenden e-mails worstelen.

3. Wees echt onbereikbaar
Schakel uw gsm uit. Als het echt niet anders kan, check dan hooguit één keer per dag uw berichten maar beantwoord ze alleen in noodgevallen. Blijf weg uit internetcafé’s en neem uw laptop alleen mee als u die voor privédoeleinden wilt gebruiken.

4. Zoek de natuur op
Alleen al even naar bomen kijken is goed voor het hart. Dat bleek uit een studie door de Universiteit van Washington .

5. Zorg voor een rustige terugkeer
Ga niet meteen de dag na terugkomst weer aan het werk. zorg dat er één of meer dagen tussen uw thuiskomst en eerste werkdag zitten.

6. Begin verstandig
Neem in de praktijk de tijd om bij te praten en om rustig in het ritme te komen. Maak u niet druk om dingen die een beetje fout zijn gegaan tijdens uw afwezigheid. Eén slechte dag kan het vakantie-effect volledig tenietdoen, stelde managementprof Dov Eden vast.

Bron:
Managersonline

 

Lees meer over: Thema A-Z, Werken met plezier/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *