Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus endodontie: de Schilder Techniek

15 september 2023 - 16 september 2023

Gegevens

Begin:
15 september 2023
Einde:
16 september 2023
Evenement Categorie:
Website:
https://rikvanmill.nl/

Locatie

DentsplySirona
Signaalrood 55
Zoetermeer, 2718 SG Nederland

Organisator

Rik van Mill, endodontoloog
 

“You only get one chance to do it right the first time”

Kleinschalige cursus endodontie waarbij wordt gewerkt volgens de techniek van prof. Schilder, de grondlegger van de moderne endodontologie en de verticale condensatie van warme gutta percha. Bij deze cursus wordt er gebruik gemaakt van ProTaper instrumenten van DentsplySirona. ProTaper instrumenten zijn in hun geometrie een logisch vervolg op de beginselen van prof. Herbert Schilder.

Opzet cursus

De opzet van de cursus is als volgt:

  • Kleinschalig, maximaal 15 deelnemers
  • Intensieve hands-on training
  • Protaper Gold / Protaper Ultimate/ ProGlider / Slider
  • Warme Verticale Condensatie van Gutta Percha volgens Professor Herbert Schilder
  • Thermafil
  • De Squirt Techniek

Tweedaagse cursus, op vrijdag en zaterdag

Vrijdag bespreken van theorie en behandelen van vragen. Zaterdag een live demo op een patiënt. Deze wordt vanaf de locatie van Residentaal Tandartsen, Den Haag, gestreamd naar Zoetermeer, waar de cursus gegeven wordt.

Daarna volgt de hands-on training onder begeleiding van collega tandartsen.

Een belangrijk aspect van deze dagen zal zijn hoe controle kan worden gehouden: van het eerste begin tot aan de eindfoto. Hiermee wordt uiteindelijk een hogere efficiëntie bereikt. De beheersing en controle zorgen evenredig voor enthousiasme voor de kanaalbehandeling en een mooi resultaat.

Gedurende de hele cursus wordt de theorie afgewisseld met ondersteunende en duidelijke filmopnames uit de praktijk.

Live-demonstratie

Schilder-Techniek

Hands-on training

Schilder-TechniekSchilder-Techniek

Trainer en cursusorganisator Rik van Mill

Rik-van-Mill

Rik van Mill is in 1982 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heeft hij voornamelijk in het buitenland, uitgebreide “post graduate” nascholing gevolgd en zich onder andere in de parodontologie bekwaamd aan de universiteiten van Philadelphia en Götenborg. Gedurende zijn speurtocht naar diepgaande kennis in de endodontie kwam hij in aanraking met zijn inspirator en grote leermeester, Dr. Clifford J. Ruddle uit Santa Barbara. Sindsdien is hij vele jaren regelmatig naar St. Barbara gereisd om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven en deze te implementeren in zijn verwijs- praktijk endodontie te Amstelveen. Vanaf 2002 ook om Dr. Ruddle te assisteren bij de trainingen als lid van het Team Ruddle.

De endodontie is zijn passie op het gebied van de tandheelkunde. Dr. Ruddle heeft hem aangespoord en hem ertoe gebracht om de cursus: De Schilder Techniek, in Nederland op te zetten. Honderden collega’s hebben de cursus De Schilder Techniek en de vervolgcursus, de Niet-Chirurgische Herbehandeling gevolgd. De succespercentages en het enthousiasme voor het vak gingen met sprongen omhoog. Rik werkt enkele dagen per week als endodontist in Den Haag bij Residentaal Tandartsen, onderdeel van de Lassus groep.

Cursustarief en inschrijven

De kosten voor deze cursus zijn €1500,- p.p.
Als u zich wilt opgeven kunt u gebruikmaken van het inschrijfformulier

Zodra u zich via het inschrijfformulier heeft opgegeven, krijgt u van ons de rekening per e-mail toegestuurd. Uw reservering is definitief zodra wij uw betaling hebben ontvangen.

Meer informatie

I: Website Rik van Mill

E: info@rikvanmill.nl

T: 06-54692602

Enkele reacties van voorgaande deelnemers:

“Ik zeg altijd tegen elke jonge tandarts, de enige cursus die me een betere tandarts heeft gemaakt is de cursus van Rik van Mill. Ik hoop van harte dat je nog veel tandartsen de ogen doet openen, de patiënt is er hogelijk mee gebaat.”

“Graag wil ik jou, Wilma en al je medewerkers bedanken voor de zeer inspirerende twee “leerdagen”. Ik zie nu in dat endodontologie veel vaker oplossingen biedt dan ik voor mogelijk hield.”

“Ik besef ook dat er nog heel erg veel voor mij te leren valt, dus kom ik graag voor een vervolgcursus.”

“Wat me zo trof was het enthousiasme van de jonge collega’s die bij jullie werken, echt heel inspirerend, en ook een groot compliment voor jullie.”

“Ik vond de cursus zeer inspirerend en ben gister meteen vol goede moed aan de slag gegaan”

“Hartelijke dank voor de cursus, het was zeer inspirerend en leuk.”

 

Bekijk ook onze cursus Endodontie: de niet-chirurgische herbehandeling

Eerder geplaatste casussen van Rik van Mill

Een lang verhaal van een vreemde laesie

Casus: Herbehandeling van een 46