LabOral en Blue Clinics slaan handen ineen voor schoon water in de praktijk

Twee partijen die tandartspraktijken ondersteunen op het gebied van infectiepreventie slaan de handen ineen. Blue Clinics, een initiatief van Nikinc Dental, is sinds 2012 actief op de markt met de oplossing voor de beheersing van waterkwaliteit. Zij zijn nu een samenwerkingsverband aangegaan met de specialist in microbiologische diagnostiek, LabOral. Beide bedrijven hebben een gemeenschappelijk doel voor ogen: een totaaloplossing voor schoon water in de praktijk.



Onderschat
De problematiek van vervuild water in tandartspraktijken wordt zwaar onderschat. In theorie zou spoelwater dezelfde kwaliteit als drinkwater moeten hebben.Uit onderzoeken blijkt echter dat bij meer dan 60% van de tandheelkundige units het water niet aan de drinkwaternorm voldoet. Zorgwekkend is dat kennelijk de huidige voorzorgsmaatregelen zoals protocollen en (interne) desinfectie niet afdoende zijn om de waterkwaliteit op peil te krijgen en te houden.

Totaaloplossing: preventie, monitoring en reiniging

Daarom bieden de twee bedrijven nu gezamenlijk onder de naam Blue Clinics een totaaloplossing voor waterkwaliteit in de praktijk. De samenwerking van Blue Clinics en LabOral is een logische stap voor beide bedrijven. LabOral, dat al bijna 25 jaar actief is in de microbiologische diagnostiek van orale infecties en Legionella, is qua kennis en kwaliteiten een uitstekende aanvulling op de producten en services van Blue Clinics. De wetenschappelijke en technische aspecten zijn nu samengevoegd waardoor het volledige speelveld van deze ingewikkelde materie wordt bestreken.

Testen
Blue Clinics biedt nu diverse gecertificeerde testen om de waterkwaliteit te monitoren, zoals een watertest om het aantal aerobe waterbacteriën te controleren en een specifieke Legionella test. Ook wordt een risico-inventarisatie met legionellabeheersplan geboden.

Reinigingsoplossing
Naast monitoring en preventie kan de tandheelkundig professional ook bij Blue Clinics terecht voor een uitgebreide reinigingsoplossing, zowel beperkt (unit) als uitgebreid (praktijk of gebouw). Hiervoor heeft Blue Clinics een eigen reinigingsmiddel ontwikkeld dat bij een verontreiniging wordt ingezet om de bron van bacteriën (de biofilm) te verwijderen – zonder toevoeging van chemicaliën aan het water. Kortom, Blue Clinics biedt een totaaloplossing van A tot Z en ontzorgt daarmee de tandheelkundige praktijk.

Lees meer over: Bedrijven, Diagnostiek, Infectiepreventie, Veiligheid
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *