Tandzorg Groep vergoedt ruim vijftienhonderd patiënten na frauderen met facturen

Tandzorg Groep vergoed ruim vijftienhonderd patiënten na frauderen met facturen

Onlangs is besloten dat de Tandzorg Groep rond de vijftienhonderd benadeelde patiënten gaat vergoeden. In 2014 gaf de Tandzorg Groep de korting op de materiaal- en techniekkosten van het tandtechnisch laboratorium niet volgens de regels door aan de patiënt.

Individuele benadering

“Wij zijn reeds gestart deze groep patiënten individueel te benaderen. Omwille van zorgvuldigheid zal dit enkele weken in beslag nemen”, aldus directeur Willem-Jan Hens. Hij verklaart dat de bedragen tussen de 10 en 200 euro liggen.

Foutief doorberekend

Van 2015 tot medio 2016 ontving de praktijk geen korting op de materiaal- en techniekkosten. Wel betaalde het tandtechnisch laboratorium huur voor een niet-bestaande ruimte in het pand van de Tandzorg Groep. De tandartspraktijk kreeg dus indirect korting die aan de patiënt doorberekend had moeten worden.

Boete

Voor het te veel declareren van materiaal- en techniekkosten aan patiënten kregen de praktijk een boete van 400.000 euro van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit is de hoogste boete ooit gegeven binnen de mondzorg.

Tandzorg is een samenwerkingsverband van acht tandartsenpraktijken in Zuid- en Noord-Holland.

Bron:
nu.nl
zorgvisie.nl

Lees meer over: Inspectie, Thema A-Z