Een derde van alle Britten zou tanden bleken voor welzijn

Bleken

Uit nieuw onderzoek van Mintel is gebleken dat een derde van de volwassenen in Groot-Brittannië (GB) geïnteresseerd is in chirurgische cosmetische ingrepen. Voornamelijk het bezitten van een gezond-uitziend gebit blijkt van groot belang. Van de 43% volwassenen uit GB die geïnteresseerd is in de non-chirurgische procedures, zou 27% tanden laten bleken.

Meer geneigd

Vrouwen (37%) zijn meer geneigd naar het ondergaan van chirurgische ingrepen, met de grootste interessegroep binnen de leeftijd 18-34 jaar (52%). Daar staat tegenover dat ongeveer een kwart van alle mannen dit zouden overwegen.

Non-chirurgisch

Wanneer het aankomt op non-chirurgische cosmetische procedures, waaronder het bleken van tanden, permanente haarverwijdering (12%) en huidbehandelingen (11%), zou meer dan 43% van alle volwassenen uit de GB geïnteresseerd zijn.

Zelfbeeld

‘Het relatieve hoge niveau van interesse in cosmetische chirurgie onder vrouwen heeft te maken met het hogere niveau aan zorgen omtrent het zelfbeeld dat zij hebben’, dit zegt Jack Duckett, senior consument en lifestyles analist bij Mintel. ‘De ervaringen van chirurgische behandelingen die nu online worden gedeeld, hebben geholpen met het verdringen van de taboes die nog steeds rond “werk laten doen” hangen. Ze normaliseren bepaalde behandelingen zelfs.’

Reality-tv

Volgens Duckett heeft deze normalisering ook te maken met reality-tv sterren, die maar al te graag hun verhalen en ervaringen rondom cosmetische chirurgie met de wereld delen. ‘Jonge vrouwen kijken het meest naar dit soort programma’s. Het is dus geen verrassing dat deze groep de meeste interesse in zulke behandelingen zou tonen.’

Tanden

Ongeveer een derde van de volwassenen uit GB is niet tevreden tot zeer ontevreden over hoe hun tanden eruit zien. Deze ontevredenheid is voornamelijk onder vrouwen in de leeftijdscategorie 45-64 (38%) erg groot. Het belang van gezonde tanden wordt benadrukt door het feit dat ruim 69% van alle volwassenen het er over eens is dat tanden die zichtbaar zijn aangetast invloed hebben op het emotionele welzijn van die persoon.

Bron:
Dentistry.co.uk

 

Lees meer over: Cosmetische tandheelkunde, Thema A-Z