Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BT Academy cursus ‘Preventie en parodontologie’

14 februari

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
09:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

bt acadamy

Locatie

ACTA Amsterdam
Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, Noord-Holland 1081 LA Nederland
+ Google Maps
 

Vrijdag 14 februari 2020 vindt de cursus ‘Preventie en parodontologie’ plaats in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Deze cursus is een onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie en ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde.

Prof. Dr. Marja Laine spreekt over de vele complexe aspecten van parodontitis bij ouderen. Annemiek Laan informeert u over de verschillende mondverzorgingsmiddelen die gebruikt kunnen worden in de geriatrie en Kersti de Lugt-Lustig zal u overtuigen van het belang van integrale mondzorg in een zorginstelling, de organisatie die daarvoor nodig is en de rol die een mondhygiënist hierin kan spelen.

Cursusomschrijving

‘Parodontologie bij ouderen’

In haar presentatie zal Marja Laine ingaan op de effecten van parodontale therapie bij ouderen. Aangepaste protocollen bij kwetsbare ouderen kunnen het verloop van longontsteking, diabetes, dementie en artritis positief beïnvloeden. Gingivale recessie na parodontale therapie kan leiden tot een verhoogd risico op wortelcariës. Dit risico is hoger bij ouderen als gevolg van een verminderde functie van de speekselklieren en effecten van polyfarmacie. Deze onderwerpen zullen ook aan bod komen met behulp van casuïstiek.

‘Tips & Trics in de mondzorg voor kwetsbare ouderen’

Annemieke Laan informeert u over het gebruik van poetskaarten en de verschillende mondverzorgingsmiddelen die gebruikt kunnen worden in de geriatrie. Daarnaast ontvangt u tips en trics over benadering van (dementerende) ouderen, poetshouding, mondcontrole, en hoe om te gaan met een niet meewerkende patiënt. Er zal een practicum gegeven worden, om te ervaren, hoe het is om gepoetst te worden en om iemand te poetsen in combinatie met een mondcontrole en verschillende mondverzorgingsmiddelen.

’Mondzorg in het verpleeghuis’

Kersti de Lugt-Lustig zal u overtuigen van het belang van mondzorg in een zorginstelling en de rol die een mondhygiënist hierin kan spelen. Vervolgens zal zij het “Implementatiepakket Mondzorg” toelichten, dat hierbij van essentieel belang is. Ook de resultaten van haar onderzoek naar het effect van bijscholing op het gebied van mondzorg zullen aan bod komen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “BT Academy cursus ‘Preventie en parodontologie’