Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De duurzame adhesief brug – vrijdagmiddagcollege

14 februari

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
14:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.collegedoorcollegas.nl/de-duurzame-adhesief-brug-vrijdagmiddagcollege

Organisator

college door collega’s

Locatie

Goedegebuure tandtechniek
Reehorsterweg 25
Ede, 6717 LD
+ Google Maps
 

Inhoud van de cursus

Meningen en klinische ervaringen verschillen over deze restauratieve voorziening maar voor de duurzame adhesief brug zijn er zeer zeker goede indicaties te vinden die ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Deze voorziening werd 80-er en begin 90-er jaren uitgevoerd in metaal gecombineerd met opgebakken porselein, vanaf midden 90er jaren werd deze voorziening ook wel in Aluminiumoxyde keramiek en of in Lithiumdissilicaat gemaakt en sinds de millenniumwisseling wordt met behulp van vezelversterking en composiet gewerkt. Handgemaakte producten dus.

Daar is nu door de introductie van CADCAM technieken en door verruiming van mogelijkheden in adhesieve technieken de adhesief brug gefreesd uit zirconium bij gekomen die alleen in de esthetische zone opgebakken wordt.

De adhesiefbrug is en blijft een prachtige minimaal invasieve restauratie om in de esthetische zone een diasteem op te vullen. Mits je je als tandarts en als tandtechnicus maar aan de regels houdt en begrijpt waar je mee bezig bent. Dat geldt voor de diagnostiek, het design van de brug en de manier waarop je de brug adhesief bevestigt. Ook voor de toepassing van deze voorziening geldt: ‘je gaat het pas zien als je het door hebt’.

Als u wilt leren om op een professionele manier deze biologisch meer dan verantwoorde restauratie toe te passen nodigen wij u van harte uit om dit Vrijdag Middag College bij te wonen.

Meer informatie en inschrijven De duurzame adhesief brug – vrijdagmiddagcollege