Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herhalingscursus Röntgen

15 februari

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisator

Beekpark Academy

Locatie

Beekpark Tandartsen
Roggestraat 158
Apeldoorn, 7311 CE
+ Google Maps
 

Deze herhalingscursus Röntgen voor Assistenten is perfect voor jou, de praktiserend tandartsassistent, wanneer je de basiscursus Röntgen voor Assistenten reeds hebt afgerond.

Op het gebied van theorie is het een opfriscursus, maar in de praktijk gaan we samen verder de diepte in. Hierbij focussen we ons op de techniek en het verbeteren van jouw sociale vaardigheden om ook bij de patiënten waarbij dit lastig is een goede röntgenopname te maken.

Deze cursus wordt deskundig onderwezen door één van onze docenten die in het bezit is van het diploma Stralingsdeskundige niveau 5A/M.

Het is sinds 2018 verplicht om te voldoen aan de voorwaarden van de Richtlijn Tandheelkundige Radiologie wanneer je betrokken bent bij het maken van röntgenfoto’s.

Onze enthousiaste docenten staan klaar om jou verder te ontwikkelen als mondzorg professional.

Leerdoelen

Deze cursus wordt deskundig onderwezen door één van de tandartsen van Beekpark Academy, die allemaal in het bezit zijn van het diploma Stralingsdeskundige niveau 5A/M. Weet dat jouw begeleidend tandarts ook tenminste dit diploma op zak moet hebben om jou, als assistent of mondhygiënist, opdracht te mogen geven tot het maken van röntgenfoto’s.

Onze herhalingscursus Röntgen voor Assistenten is adequate bij- of nascholing en kan dienen als geaccrediteerde cursus Röntgen binnen jouw organisatie, als omschreven in de Kernenergiewet (KEW).

Wanneer je deze cursus succesvol hebt afgerond beheers je het volgende:

  • Kennis van röntgenstraling;
  • Kennis en toepassing van het röntgenprotocol en de eigen rol daarin;
  • De basisprincipes;
  • Kennis van de effecten van straling;
  • Kennis van de maatregelen tegen straling;
  • Kennis van de tandheelkundige röntgenopname;
  • Praktische vaardigheden om bij een lastige casus met behulp van motiverende gespreksvoering een goede röntgenopname te maken.