Laden agenda

« Alle Evenementen

Hedendaagse toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde

29 oktober

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
09:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.ugent.be/ge/dentistry/nl/onderwijs/vunit/agenda/45cursus.htm

Organisator

Universiteit Gent

Locatie

Huis van de Bouw
Tramstraat 59
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps
 

Hoorcollege – Hedendaagse toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde

Met MTA (mineral trioxide aggregate) werden de biokeramische materialen (BM) in de endodontologie geïntroduceerd. MTA werd initieel onder andere gebruikt voor het creëren van een apicale afdichting in brede kanalen, het afdichten van perforaties en het vullen van retropreparaties bij periradiculaire chirurgie. Inmiddels werden nieuwe variaties ontwikkeld en kwamen er tal van BM op de markt.

Met de opkomst van deze BM werd ook overgegaan tot nieuwe behandelings-technieken. Zo wordt bij open apices meer en meer overgegaan tot regeneratie-technieken in plaats van apexificatie. Ook gaan stemmen op om ook bij (on)volgroeide elementen bij bepaalde indicaties het gezonde deel van de pulpa te behouden in plaats van deze volledig te verwijderen.

Het gebruik van BM wordt aanbevolen bij pulpotomie in het melkgebit en bij diep carieuze lesies waarbij directe en indirecte cappings succesvol blijken.

Recent werden ook biokeramische sealers ontwikkeld. Het gebruik van deze sealers in combinatie met een single cone vultechniek wordt gepromoot

In deze cursus wordt aandacht besteed aan de eigenschappen van de biokeramische materialen als vulmateriaal en als sealer en worden zoveel mogelijk indicaties klinisch geillustreerd alsook wetenschappelijk onderbouwd.

Meer informatie en inschrijven Hedendaagse toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde

Partnernieuws