Laden agenda

« Alle Evenementen

“Hedendaagse toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde”

14 november

Gegevens

Datum:
14 november
Tijd:
09:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Vunit

Locatie

Universiteit Gent
Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25
Gent,9000België
+ Google Maps
 

Met MTA (mineral trioxide aggregate) werden de biokeramische materialen (BM) in de endodontologie geïntroduceerd. MTA werd initieel onder andere gebruikt voor het creëren van een apicale afdichting in brede kanalen, het afdichten van perforaties en het vullen van retropreparaties bij periradiculaire chirurgie. Inmiddels werden nieuwe variaties ontwikkeld en kwamen er tal van BM op de markt.
Met de opkomst van deze BM werd ook overgegaan tot nieuwe behandelings-technieken. Zo wordt bij open apices meer en meer overgegaan tot regeneratie-technieken in plaats van apexificatie. Ook gaan stemmen op om ook bij (on)volgroeide elementen bij bepaalde indicaties het gezonde deel van de pulpa te behouden in plaats van deze volledig te verwijderen.
Het gebruik van BM wordt aanbevolen bij pulpotomie in het melkgebit en bij diep carieuze lesies waarbij directe en indirecte cappings succesvol blijken.
Recent werden ook biokeramische sealers ontwikkeld. Het gebruik van deze sealers in combinatie met een single cone vultechniek wordt gepromoot
In deze cursus wordt aandacht besteed aan de eigenschappen van de biokeramische materialen als vulmateriaal en als sealer en worden zoveel mogelijk indicaties klinisch geillustreerd alsook wetenschappelijk onderbouwd.

Sprekers

Prof. dr. Rita Cauwels
Prof. dr. Mieke De Bruyne
Prof. dr. Luc Martens
Dr. Maarten Meire

Doelgroep

Algemeen tandarts

 

Voor meer informatie en inschrijven “Hedendaagse toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde”

 

Partnernieuws