Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VVT Sutuurtechnieken, 23 mrt

23 maart 2023

Gegevens

Datum:
23 maart 2023
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://vvt.be/activiteit/18083-sutuurtechnieken/

Organisator

VVT

Locatie

Hotel Serwir
Kon. Astridlaan 57
Sint-Niklaas, 9100 België
+ Google Maps
 

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan sutuurmateriaal. Zo is er verschil in naaldkromming en naalddiameter maar ook in de verschillende materialen (zijde, vicryl, enz.) waaruit de sutuurdraden gemaakt worden. Een overzicht zal de deelnemers helpen bij de keuze van het sutuurmateriaal naargelang de ingreep.

In het praktische gedeelte worden op fantomen verschillende technieken geoefend. Incisie bij ingesloten wijsheidstanden, afgebroken tanden, geïmpacteerde hoektanden, apexresectie en gingivectomie. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de atraumatische incisie zodat de bloedvoorziening niet gestoord wordt. Ook aan het hechten waarbij de flap spanningsvrij en op de juiste manier gerepositioneerd wordt, wordt bijzonder veel aandacht besteed.

In het laatste gedeelte wordt wat uitleg gegeven over het instrumentarium. Steeds meer worden microchirurgische instrumenten gebruikt voor fijne ingrepen en atraumatisch hechten bij apexresectie en parodontale ingrepen. Een overzicht van dit instrumentarium en praktische oefeningen moet de deelnemer in de toekomst in staat stellen om te hechten zodat heel snelle genezing plaats heeft, geen gingivale recessies optreden en zodat geen littekens nagelaten worden.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “Sutuurtechnieken”