Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

5e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk: psychische stoornis

4 september 2019

Gegevens

Datum:
4 september 2019
Evenement Categorieën:
, , ,
Website:
https://www.lemion.nl/bijzonder/

Organisator

Lemion

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
Utrecht, Utrecht 3521 AL Nederland
+ Google Maps
 

Bij circa 20% van de Nederlanders is sprake van een psychische stoornis. Gemiddeld krijgt u in uw praktijk dus bij één op de vijf patiënten te maken met psychische problemen. Daarbij gaat het lang niet altijd over angst voor de behandeling, maar bijvoorbeeld over schizofrenie, een verstoorde lichaamsbeleving of stoornissen in de persoonlijkheid. Het komt niet zelden voor dat deze patiënten ’moeilijk gedrag’ vertonen of zelfs aanleiding geven tot openlijke conflicten. Helaas is de onderliggende psychische problematiek voor u lang niet altijd duidelijk herkenbaar wat het – zacht gezegd – moeilijk maakt om er adequaat mee om te gaan.

Patiënten met een psychische stoornis kunnen iemand in het contact zo maar op het verkeerde been zetten. Meestal gaat dit onverwachts en vaak is het onbewust of onbedoeld. Als dit bij u in de praktijk gebeurt kan een optimale behandeling in het gedrang komen. Zo kunnen belangrijke gegevens over medicatiegebruik worden achtergehouden, andere relevante ziekten worden verzwegen, telkens weer afspraken worden afgezegd of er ontstaan conflicten door vreemd, druk of ongewenst gedrag.

Kennis van de meest voorkomende psychische stoornissen

Hoe dan ook, steeds wordt er een beroep gedaan op uw vaardigheden om zo goed en efficiënt mogelijk met deze patiënten om te gaan. Dat vereist in elk geval voldoende actuele kennis van de meest voorkomende psychische stoornissen.

5e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk

Het doel van dit 5e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk is dan ook om u handvatten te geven voor het contact met psychisch belaste patiënten. Onder voorzitterschap van Dyonne Broers presenteren zes gerenommeerde sprekers een palet aan relevante psychische stoornissen. Zij geven aan hoe vaak deze voorkomen, bij wie en hoe u ze kunt herkennen. En als belangrijkste, wat u vervolgens kunt doen om toch een zo goed mogelijk behandelresultaat te bereiken… of juist te laten.

Wij hopen van harte u op 4 september 2020 in Utrecht te mogen begroeten.

Sprekers

Dyonne Broers (dagvoorzitter)
directeur zorg bij Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

Prof. dr. Theo K. Bouman
adjunct-hoogleraar klinische psychologie; hoofdopleider GZ-psychologie, supervisor gedragstherapie, Faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen.

Drs. Jolande van de Griendt
GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, TicXperts te Heteren en PsyTrec te Weert.

Dr. Peter Hilderink
psychiater, zelfstandig gevestigd in praktijk SeniorBeter te Gendt, tevens werkzaam bij TopGGZ, Centrum Lichaam Geest en Gezondheid, GGZ Breburg.

Prof. dr. Marike Lancel
somnoloog, Slaapcentrum voor Psychiatrie, GGZ Drenthe, Assen. Bijzonder Hoogleraar Slaap en Psychopathologie, Rijksuniversiteit Groningen.

Prof. dr. Liesbeth van Rossum
internist-endocrinoloog. Hoogleraar Obesitas en stresshormonen, Erasmus MC te Rotterdam.

Dr. Joris van der Vlugt
psychiater, Antes te Rotterdam.

Meer informatie en inschrijven Bijzondere patiënten in de praktijk: psychische stoornis

Partnernieuws