Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

4e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk: psychische stoornis

12 april

Gegevens

Datum:
12 april
Tijd:
09:30 - 16:45
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.lemion.nl/

Organisator

Lemion

Locatie

Pathé Utrecht
Oudegracht 73
Utrecht, Utrecht 3511 AD Nederland
+ Google Maps
 

Bij circa 20% van de Nederlanders is sprake van een psychische stoornis. Gemiddeld krijgt u in uw praktijk dus bij één op de vijf patiënten te maken met psychische problemen. Daarbij gaat het lang niet altijd over angst voor de behandeling, maar bijvoorbeeld over schizofrenie, een verstoorde lichaamsbeleving of stoornissen in de persoonlijkheid. Het komt niet zelden voor dat deze patiënten ’moeilijk gedrag’ vertonen of zelfs aanleiding geven tot openlijke conflicten. Helaas is de onderliggende psychische problematiek voor u lang niet altijd duidelijk herkenbaar wat het – zacht gezegd – moeilijk maakt om er adequaat mee om te gaan.

Patiënten met een psychische stoornis kunnen iemand in het contact zo maar op het verkeerde been zetten. Meestal gaat dit onverwachts en vaak is het onbewust of onbedoeld. Als dit bij u in de praktijk gebeurt kan een optimale behandeling in het gedrang komen. Zo kunnen belangrijke gegevens over medicatiegebruik worden achtergehouden, andere relevante ziekten worden verzwegen, telkens weer afspraken worden afgezegd of er ontstaan conflicten door vreemd, druk of ongewenst gedrag.

Kennis van de meest voorkomende psychische stoornissen

Hoe dan ook, steeds wordt er een beroep gedaan op uw vaardigheden om zo goed en efficiënt mogelijk met deze patiënten om te gaan. Dat vereist in elk geval voldoende actuele kennis van de meest voorkomende psychische stoornissen.

4e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk

Het doel van dit 4e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk is dan ook om u handvatten te geven voor het contact met psychisch belaste patiënten. Onder voorzitterschap van Dyonne Broers presenteren zes gerenommeerde sprekers een palet aan relevante psychische stoornissen. Zij geven aan hoe vaak deze voorkomen, bij wie en hoe u ze kunt herkennen. En als belangrijkste, wat u vervolgens kunt doen om toch een zo goed mogelijk behandelresultaat te bereiken… of juist te laten.

Wij hopen van harte u op 12 april 2019 in Utrecht te mogen begroeten.

Sprekers

Dr. Martin Appelo
Dr. Iva Bicanic
Prof. dr. Lieuwe de Haan
Jan-Christiaan Oortwijn
Dorine Sanders
Dr. Moniek Thunnissen

 

Partnernieuws