Laden agenda

« Alle Evenementen

Computergeleide Implantaatchirurgie – 3 nov

3 november 2022

Gegevens

Datum:
3 november 2022
Evenement Categorie:
Website:
https://paot.nl/courses/view/4945

Organisator

PAOT

Locatie

Radboudumc Nijmegen
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, 6525 GA Nederland
+ Google Maps
 

Met de introductie van de computertomografie (CT) en de ontwikkeling van interactieve software om vanuit de CT een driedimensioneel (3D) beeld te genereren is de orale chirurgie en de orale implantologie sterk veranderd.

Op basis van 3D-beelden kan een virtuele implantaatplanning gemaakt worden vanuit een prothetisch benadering. Dit resulteert in een beter ontwerp van de suprastructuur, een betere esthetiek en een geoptimaliseerde occlusie en articulatie.

Deze aanpak heeft het chirurgische paradigma veranderd. Van het gebruik van uitgebreide mucoperiostale flappen om het operatiegebied zo goed mogelijk te visualiseren evalueren we naar minimaal invasieve chirurgie. Momenteel bestaan er 2 types geleide implantaatchirurgie: de statische techniek op basis van geprinte gidsplaten en de dynamische variant die gebruik maakt van real-time navigatie.

De statische techniek, beter bekend als stereolithografische chirurgie, verwijst naar het gebruik van een weefsel-ondersteunde chirurgische sjabloon.

De dynamisch techniek (of navigatie) reproduceert de virtuele positie van het implantaat direct vanuit de CT-gegevens en maakt gebruik van “motion-tracking” technologie om zowel de osteotomie alsook de uiteindelijke plaatsing van het implantaat te sturen.

Leerdoelen

– tijdens deze presentatie maakt u kennis met de evolutie en trends binnen de
computergeleide implantaatchirurgie, met een specifieke focus op
navigatiechirurgie.
– klinische resultaten worden weergegeven in functie van implantaatoverleving
survival), precisie (accuracy) en complicaties van deze techniek.
– klinische cases demonstreren de workflow en richtlijnen worden gegeven voor
een veilig gebruik van deze nieuwe technologie.

Meer informatie en inschrijven “Computergeleide Implantaatchirurgie”