Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De volledige gebitsprothese, een update – ACTA

19 september 2019 - 20 november 2019

Gegevens

Begin:
19 september 2019 om 08:30
Einde:
20 november 2019 om 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://acta-de.nl/cursusmoment/de-volledige-gebitsprothese-een-update-donderdag-19-en-vrijdag-20-september-2019/

Organisator

ACTA Dental Education

Locatie

ACTA
Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland
+ Google Maps
 

Veel tandartsen zijn niet (meer) zo vertrouwd met de vervaardiging van een gebitsprothese voor een tandeloze patiënt. Dat is jammer, want is het een uitdagend onderdeel van het vak. Als je overweegt toch weer volledige prothese patiënten te gaan behandelen of wanneer je je niet zo vertrouwd meer voelt met de behandeling is deze cursus een oplossing. In twee dagen wordt een praktische update gegeven van de belangrijkste onderdelen van de vervaardiging van een gebitsprothese.

In het eerste deel wordt ingegaan op de afdrukprocedure, uitgaande van de anatomische kenmerken van de tandeloze mond. Onderwerpen als het gebruik van stug alginaat en belijnen van het model komen naast de mondanatomie aan de orde.

In het tweede deel wordt nader ingegaan op diverse aspecten van de overkappingsprothese op implantaten en afdrukprocedure bij de immediaatprothese.

Het derde deel komt de beetregistratie en de molaaropstelling van de gebitsprothese aan de orde, waarbij met name aandacht wordt besteed aan de neutrale zone. Vervolgens wordt de frontopstelling besproken.

In het vierde deel komen adaptatie- en acceptatieproblemen en hoe daarmee om te gaan aan de orde en wordt even stilgestaan van de digitale gebitsprothese.

Na deze cursus weet u weer wat de essentie zijn van de vervaardiging van de volledige gebitsprothese.

Meer informatie en inschrijven: De volledige gebitsprothese, een update

 

Partnernieuws