Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandelingen: nieuwe perspectieven

10 oktober

Gegevens

Datum:
10 oktober
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Vunit

Locatie

Universiteit Gent
St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps
 

Het merendeel van de patiënten die een orthodontist consulteren zijn voornamelijk bezorgd om het (on)esthetisch voorkomen van de tanden. Enkelen consulteren specifiek omwille van functionele problemen.
Aan de basis van zeer veel malocclusies ligt een foute relatie van het skelet. In veel gevallen kan de dentale afwijking gecorrigeerd worden met orthodontische camouflage (extracties, dento-alveolaire compensaties,….).
Het corrigeren van de dentale afwijking leidt echter niet altijd tot een goede functie en een harmonisch gelaat, en kan dezen eventueel zelfs negatief beïnvloeden. Het is belangrijk dat de practicus dit kan inschatten en ook duidelijk kan overbrengen aan de patiënt wanneer voor een bepaalde behandeling wordt gekozen.
In deze cursus wordt dieper ingegaan op de verschillende handelingsmogelijkheden: gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandeling of orthodontische camouflage.
Meer specifiek komen aan bod: extracties versus distracties (bovenkaak en onderkaak) en sluiten van anterieure open beten.

Sprekers

Dr. Karlien Asscherickx

Doelgroep

Algemeen tandarts / orthodontist

Meer informatie en inschrijven Gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandelingen: nieuwe perspectieven

 

Partnernieuws