Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HALL-techniek: theorie en praktijk

3 maart

Organisator

Academie voor kindertandheelkunde

Locatie

Bunnik
Baan van Fectio 1
Bunnik, Utrecht 3981 HZ Nederland
+ Google Maps
 

De Hall-techniek is een relatief nieuwe vorm van cariësmanagement in het melkgebit. Het betreft het plaatsen van voorgevormde metalen confectiekronen zonder eerst te prepareren met roterend instrumentarium.

Deze techniek wint de laatste jaren aan populariteit mede door gunstige uitkomsten van verschillende retrospectieve studies.

Het uitgangspunt van de Hall-techniek is gebaseerd op de mogelijkheid om de cariogeniciteit van plaque te wijzigen door haar omgeving te veranderen. Er wordt stilgestaan bij de gebruikelijke behandelprocedures en de wenselijkheid van vernieuwing ten bate van het welzijn van de jeugd. Verneem uitgebreid over een vernieuwende visie op kindvriendelijke mondzorg. De Hall-techniek is een belangrijk, zo niet essentieel onderdeel van de “gereedschapskist van de moderne mondzorgverlener” !

In deze cursus leert u welke tandheelkundige behandelstrategie past bij verschillende stadia van tandbederf. In het bijzonder leert u uiteraard wanneer de Hall-techniek toegepast kan worden. Ook komt de kennismaking met de materialen die ervoor nodig zijn aan bod in het praktische gedeelte van de cursus.

Na deze cursus kunt u:

  • indicatie stellen voor de HALL Techniek
  • in de praktijk de HALL Techniek toepassen

Meer informatie en inschrijven HALL-techniek: theorie en praktijk

 

Partnernieuws