Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

1 oktober 2019

Organisator

KNMT

Locatie

Van der Valk Hotel Den Haag – Nootdorp
Gildeweg 1
Nootdorp, 2632 BD
+ Google Maps
 

Inhoud

Tandartsen zijn bij signalen van mishandeling en geweld verplicht gebruik te maken van de meldcode, hoewel een melding doen niet altijd verplicht is. In 2018 is de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld uitgebreid met een afwegingskader.  Dit helpt tandartsen met het maken van een beslissing om wel of niet te melden. Maar stel je eens voor dat je bij een patiënt echt vermoedens hebt van geweld en/of mishandeling. Hoe ga je daar in de praktijk als team mee om; hoe maak je dat bespreekbaar?

Praktijksituatie

Aan de hand van een casus kijk je mee over de schouder van een professional en wordt je uitgenodigd om mee te denken. Mogelijke ideeën worden getoetst, zodat meteen zichtbaar wordt wat het effect is. Wat helpt als professional om verschil te kunnen maken? Hoe kan de verbeterde meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld je hierbij ondersteunen?
‘Kijk mee over de schouder van tandarts Ella die op zorgwekkende signalen stuit bij haar patiëntjes, de 2 kinderen van mevrouw Navis…’

Leer het gezin Navis kennen

“Joy is 9 jaar en zit in groep 6. Ze houdt van slime en musically’s maken én ze heeft een broertje, Stanley, van 2 jaar oud. Moeder staat er ongewenst alleen voor en vertelt over haar dagelijks leven. De tandarts begint zich zorgen te maken.”

Moet je iets met wat je hoort en wat je ziet bij de kinderen? Zo ja, wat dan? Hoe dit aan te pakken? Wat kan je hierin als professional betekenen? En hoe doe je dat met de verbeterde meldcode?

Cursusleider

Wilde Kastanje Training & Opleiding is gespecialiseerd in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In de trainingen staat de gespreksvoering en samenwerking centraal. De theoretische kaders zoals de verbeterde meldcode van KNMT worden op levendige wijze door de training verweven. Tijdens de training krijgen de deelnemers een aantal concrete handvatten met betrekking tot gespreksvoering met patiënten.

Deze training is uitermate geschikt voor het hele team!

 

Meer informatie en inschrijven Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

Partnernieuws