Laden agenda

« Alle Evenementen

Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

15 september

Organisator

KNMT

Locatie

BCN Zwolle
Lübeckplein 2
Zwolle, 8017 JZ
+ Google Maps
 

Tandartsen zijn bij signalen van mishandeling en geweld verplicht gebruik te maken van de meldcode, hoewel een melding doen niet altijd verplicht is. In 2018 is de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld uitgebreid met een afwegingskader.  Dit helpt tandartsen met het maken van een beslissing om wel of niet te melden. Maar stel je eens voor dat je bij een patiënt echt vermoedens hebt van geweld en/of mishandeling. Hoe ga je daar in de praktijk als team mee om; hoe maak je dat bespreekbaar?

Praktijksituatie

Aan de hand van een casus kijk je mee over de schouder van een professional en word je uitgenodigd om mee te denken. Mogelijke ideeën worden getoetst, zodat meteen zichtbaar wordt wat het effect is. Wat helpt als professional om verschil te kunnen maken? Hoe kan de verbeterde meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld je hierbij ondersteunen? Kijk mee over de schouder van tandarts Ella die op zorgwekkende signalen stuit bij haar patiëntjes, de 2 kinderen van mevrouw Navis… Moet je iets met wat je hoort en wat je ziet bij de kinderen? Zo ja, wat dan? Hoe pak je dit aan? Wat kun je hierin als professional betekenen? En hoe doe je dat met de verbeterde meldcode?

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor alle teamleden uit de mondzorgpraktijk die willen weten wat ze kunnen en moeten doen bij signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Meer informatie en inschrijven Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

Partnernieuws