Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Microscooptandheelkunde Module I: Een microscoop: iets voor mijn praktijk?

7 februari

Organisator

Universiteit Gent

Locatie

Campus UZ Gent
Corneel Heymanslaan 10
Gent, 9000 België
+ Google Maps
 

De cursusreeks Microscooptandheelkunde wordt aangeboden in 3 modules. In de eerste module ligt de nadruk op inzicht in de bouw en werking van dit toestel en basisbeginselen zoals instellen van de microscoop en correct in beeld brengen van het onderwerp. In de tweede module wordt meer ingegaan op het uitvoeren van tandheelkundige handelingen en interventies onder microscoop, op praktijkorganisatie en foto- en video mogelijkheden. In de derde module komen geavanceerdere toepassingen aan bod die meer domeinspecifiek zijn.

De eerste module is bedoeld voor elke tandarts die wil kennismaken met de operatiemicroscoop als vergrotingsoptie in de tandheelkunde. Hij of zij heeft eventueel interesse in het integreren van de microscoop in de praktijk, maar geen of zeer beperkte ervaring ermee.

Deze cursus is een dynamisch geheel met theoretische hoorcolleges en praktische hands-on gedeeltes aan de microscoop. In het theoretisch gedeelte komen de basisbeginselen van microscooptandheelkunde aan bod, en worden mogelijkheden en toepassingen, voor- en nadelen toegelicht. De opbouw en de optica van de microscoop, belangrijk voor een goed begrip van de werking, worden besproken, en de vergelijking met dentale loupes wordt gemaakt.

U leert ontdekken hoe de microscoop een meerwaarde kan betekenen voor de kwaliteit van de dagelijkse tandheelkundige zorg, voor uw rug en voor uw praktijk. In het praktisch gedeelte leert u hoe u een operatiemicroscoop instelt, optimaal ergonomisch positioneert en zaken in beeld brengt van lage tot zeer hoge vergroting, zowel onder direct als indirect zicht, evenals de nodige oog-hand coördinatie toepassen. Elke cursist beschikt over een microscoop en wordt actief begeleid door ervaren practici.

Meer informatie en inschrijven Microscooptandheelkunde Module I: Een microscoop: iets voor mijn praktijk?