Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mondzorg bij de geriatrische patiënt: hoe gaat u hiermee om?

18 september 2019

Gegevens

Datum:
18 september 2019
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Website:
https://knmt.nl/academy/geriatrie

Organisator

KNMT

Locatie

KNMT
Orteliuslaan 750
Utrecht, 3528 BB
+ Google Maps
 

De vergrijzing van onze bevolking is in volle gang.

De samenstelling van onze bevolking zal daarmee ook veranderen. Zo komen er niet alleen veel meer ouderen maar worden de ouderen ook nog eens veel ouder dan tot  nog toe het geval was. Een groot deel van deze ouderen is nog in het bezit van hun eigen dentitie en dat betekent dat de mondzorgpraktijken ook meer en meer met ouderen te maken krijgen. Echter het behandelen van ouderen vergt wel specifieke kennis daar ouderen vaak meerdere comorbiditeiten hebben en veel medicijnen gebruiken. Daarnaast kan er sprake zijn van cognitieve problemen waardoor cooperativiteit ook niet meer vanzelfsprekend is en mondverzorging snel verslechterd.

In een interactieve, rijk geïllustreerde presentatie met voldoende casuïstiek zal u meegenomen worden in de wereld van de geriatrische mondzorg waarbij de volgende thema’s aan de orde komen:

  • Kwetsbaarheid
  • Polyfarmacie
  • Dementie
  • Multidisciplinaire samenwerking
  • Specifieke geriatrische problematiek
  • Gedragsproblemen
  • Praktijkinrichting
  • Mondzorg aan huis

Cursusleider

Deze cursus wordt gegeven door Anita Visser:

Dr A. Visser (tandarts MFP/ Geriatrie en restauratieve tandheelkunde) studeerde in 1996 af aan de KUN.  Na haar afstuderen ging ze aan de slag als tandarts angstbegeleiding en tandarts MFP binnen de afdeling MKA van het UMCG waar zij sinds 2005 senior stafmedewerker is. Daarnaast werkt zij als verpleeghuistandarts op meerdere locaties in de provincie Groningen. Binnen het UMCG is zij oprichter en hoofd van het oligodontie-team en stuurt zij de masterclasses gerodontologie aan, organiseert zij nationale en internationale congressen, geeft zij bij en nascholing voor mondzorgprofessionals en studenten tandheelkunde en mondzorgkunde en participeert zij actief in multidisciplinaire teams binnen het UMCG. In 2009 is zij aan de Universiteit van Groningen gepromoveerd op het proefschrift; care and aftercare for implant retained prostheses waarna zij als co promotor diverse promovendi begeleidde en begeleidt.

Meer informatie en inschrijven Mondzorg bij de geriatrische patiënt: hoe gaat u hiermee om?

Partnernieuws