Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NVDMFR Wintersymposium: De 3e molaar in de 3e dimensie’

17 januari

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
16:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.nvdmfr.nl/

Organisator

NVDMFR

Locatie

Breukelen
 

De Nederlandse Vereniging voor DentoMaxilloFAciale Radiologie organiseert op 17 januari 2019 haar wintersymposium in Breukelen. Het thema van het symposium is ‘’de 3molaar in de 3dimensie’’. Sprekers zijn MKA-chirurg Hossein Ghaeminia en tandarts-radioloog Louise Hauge Matzen (Aarhus, Denemarken). Beide sprekers hebben veel klinische- en wetenschappelijke ervaring met betrekking tot het management van de 3(onder)molaren.

De laatste jaren is er aanzienlijke beweging in het beleid rondom de 3e ondermolaren. In het verleden was het gebruikelijk om de 3e molaren nagenoeg ‘’standaard’’ te verwijderen. Daarna kwam er een meer afwachtend beleid, dat nu weer ter discussie staat. De nieuwe richtlijn derde molaar van de NVMKA geeft de huidige stand van zaken weer, waarbij een duidelijk rol voor radiologische beeldvorming is weggelegd. Dr. Hossein Ghaeminia was voorzitter van de werkgroep die deze richtlijn tot stand bracht en geeft tijdens zijn lezing uitleg. Dr. Louise Hauge Matzen is gepromoveerd op het beleid rond de 3e molaar en voorzitter van de afdeling Orale Radiologie in Aarhus, Denemarken. Beide sprekers hebben ook uitgebreide klinische ervaring met de verwijdering van 3e molaren en zullen naast de beeldvorming en wetenschap ook op de klinische aspecten ingaan.

Het symposium is van 16 uur tot 21 uur en wordt onderbroken door een luxe warm buffet. Met dit symposium verkrijgt u 3 nascholingsuren in het kader van de verplichte nascholing in het kader van het nieuwe Besluit Basisveiligheidsnormen Stralingsbescherming. Tevens ontvangt u KRT punten.

Meer informatie over het programma en inschrijven NVDFMR Wintersymposium

Partnernieuws