Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NVvE Najaarscongres 2018: De Endo Richtlijn 2.0.

9 november 2018

Gegevens

Datum:
9 november 2018
Tijd:
08:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Website:
https://nvve.com/tandartsen/congressen-en-lezingen/najaarscongres-2018.html

Organisator

NVvE
Website:
https://nvve.com

Locatie

Amsterdam
 

Het NvvE najaarscongres van 9 november staat volledig in het teken van de Richtlijn endodontische diagnostiek en behandeling die we in maart presenteerden. We gaan in de lezingen dieper in op verschillende aspecten van de nieuwe Richtlijn. Een aantal van de sprekers zijn bij de ontwikkeling van de richtlijn betrokken geweest en er is ruimte voor discussie. Alle reden om erbij te zijn op vrijdag 9 november!

Richtlijnen als kookboek

Koken, daar hou ik van! Het liefst een beetje uit de losse pols en soms afwijkend van het recept. Dat gaat meestal goed, helemaal als ik een gerecht vaker gemaakt heb en regelmatig proef. Richtlijnen worden vaak vergeleken met kookboeken. Is die vergelijking terecht?

Een richtlijn geeft een advies hoe het beste te handelen. Een Richtlijn Ontwikkel Commissie heeft al het mogelijke bewijs doorgenomen en daar conclusies uit getrokken en aanbevelingen geformuleerd. Een richtlijn is een advies volgens de beste maatstaven. Je mag er gemotiveerd van afwijken, als het de patiënt maar ten goede komt. Dat zal eenvoudiger zijn bij behandelingen waar u zeer bekwaam in bent en misschien moeilijker bij behandelingen die u niet zo vaak in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

De NVvE staat pal achter de richtlijnontwikkeling binnen de mondzorg en draagt haar steentje bij op het gebied van de endodontologie. In maart hebben we een nieuwe richtlijn over endodontische diagnostiek en behandelingen gelanceerd. Met deze richtlijn beogen we kwaliteitsverbetering en voorspelbare endodontische behandelingen en hopen we richting te geven aan uw endodontisch gerelateerde behandelingen.

We grijpen ons najaarscongres van 9 november aan om dieper in te gaan op verschillende aspecten van deze nieuwe Richtlijn endodontische diagnostiek en behandeling. Een aantal van de sprekers is bij de ontwikkeling van de richtlijn betrokken geweest en er is ruimte voor discussie.

Alle reden om erbij te zijn op vrijdag 9 november!

Sprekers

  • dr. Luc van der Sluis
  • dr. Dirk Mettes
  • Jenneke de Jong – de Waard
  • Bram Lak
  • dr. Hagay Shemesh
  • Aukje Bouwman en Machteld Siers
  • dr. Luc Gelinck

Meer informatie en inschrijven NVvE Najaarscongres 2018: De Endo Richtlijn 2.0

 

Partnernieuws