Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Restauratiefjes Orthodontie 2019 – Sjoerd Smeekens en Theo Hoppenreijs

10 september

Gegevens

Datum:
10 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

NVVRT

Locatie

Van der Valk Breukelen
Stationsweg 91
Breukelen, 3621 LK Nederland
+ Google Maps
 
Het jaar 2019 staat voor de Restauratiefjes in het teken van de orthodontie op restauratief niveau. Speciaal voor NVVRT-leden geldt: inschrijven voor 4 avonden = betalen voor 3 avonden.

Sprekers

Sjoerd Smeekens en Theo Hoppenreijs
Orthognatische chirurgie en orthodontie vanuit reconstructief oogpunt
Dinsdag 10 september 2019

Orthognatische chirurgie en orthodontie vanuit reconstructief oogpunt

Een kaakosteotomie gecombineerd met orthodontische voor en nabehandeling wordt veelal rond het 18elevensjaar geïndiceerd ter correctie van een dysgnathie. Niet zelden wordt de gecombineerde behandeling niet besproken of aangeboden of ziet de patiënt het behandelingstraject niet zitten.

Op oudere leeftijd kunnen vervolgens door allerlei compensatie mechanismen functionele problemen ontstaan. Volwassen patiënten met een skeletale discrepantie hebben zelden zin in een orthodontische behandeling. Laat staan gecombineerd met een operatieve kaakcorrectie. Desalniettemin is het zinvol ze te wijzen op de bestaande risico’s en toekomstige consequenties bij het behouden van de huidige ongunstige tandposities en kaakstand.

Dit restauratiefje zal antwoord geven op de vraag wanneer het zinvol is om met onze patiënten toch het gesprek aan te gaan en uit te leggen wat de mogelijkheden zijn van een pre-reconstructief orthodontisch en orthognatisch behandelingstraject. De gezamenlijke interdisciplinaire behandelingsdoelen zullen worden besproken. Op basis van deze gedefinieerde eindvisie wordt terug geredeneerd welke stappen er hoe nodig zijn om het doel voorspelbaar en duurzaam te kunnen bereiken. Daarnaast zullen er orthodontische, orthognatische en reconstructieve richtlijnen worden opgesteld die helpen bij het behandelen van deze uiterst uitdagende patiëntengroep.

Sjoerd Smeekens is afgestudeerd in 1997 in Nederland en heeft daarna een 10 jarige opleiding in Zwitserland en Duitsland gevolgd. Hij is specialist in reconstructieve tandheelkunde, prostodontie, orthodontie en implantologie. Sjoerd is eigenaar van een privépraktijk en een opleidingscentrum in Nederland.

Theo J.M. Hoppenreijs studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1986 tot 1990 heeft hij de opleiding in de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie aan de Radboud te Nijmegen. Sedert 1993 is hij lid van de vakgroep Mondziekten, Kaak-, en Gezichtschirurgie van ziekenhuis Rijnstate te Arnhem en vanaf 2001 opleider en coördineert wetenschappelijk onderzoek.

In 1999 is hij gepromoveerd op het onderwerp “Anterior open bite deformity; an observational three centre study”. Hij is reviewer orthognathic surgery van de International Journal of Maxillofacial Surgery en Journal of Oral and Maxillofacial Surgery. In het Rijnstate ziekenhuis worden jaarlijks ongeveer 250 osteotomieen uitgevoerd waarbij in de planning gebruik wordt gemaakt van digitale 3-D beeldvorming. Er wordt nauw samengewerkt met orthodontisten en tandartsen met speciale aandacht voor reconstructieve tandheelkunde. Andere aandachtsgebieden zijn implantologie en oncologie.

 

 

Partnernieuws