Gezocht: mondhygiënisten die willen samenwerken met diëtisten

Gezocht-mondhygienisten-die-willen-samenwerken-met-dietisten

Wij zoeken mondhygiënisten die willen samenwerken met diëtisten! Wil jij zorg rond mondgezondheid en voeding in je wijk verbeteren? Wellicht is onderstaand project dan iets voor jou!

Afgelopen 2,5 jaar hebben de HAN en de Hogeschool Utrecht samengewerkt in het project Eten met lange tanden. Hierin hebben we onder andere opgehaald of, hoe en waarom (wel of niet) mondhygiënisten en diëtisten samenwerken in de eerstelijn. De resultaten laten zien dat samenwerking nog niet veel gebeurt. Redenen zijn onder andere dat mondhygiënisten en diëtisten onvoldoende op de hoogte zijn van elkaars kennis en expertise en dat zij elkaar onvoldoende weten te vinden. Er wordt ook geconcludeerd dat samenwerking wenselijk zou zijn, maar dat het lastig is om die samenwerking vorm te geven. In een nieuw project willen wij mondhygiënisten en diëtisten, als koppel, ondersteunen om die samenwerking op te zetten. In het project reserveren we tijd om met elkaar mee te lopen, om zo een beeld te krijgen van wat de ander doet. Vervolgens vragen wij aan de koppels van diëtisten en mondhygiënisten in hun regio/wijk relevante gezondheidsvraagstukken te identificeren waarin samenwerking zinvol geacht wordt en ook welke andere partijen/ professionals daarvoor nodig zijn. We vragen je om die samenwerking op te zetten om zo te werken aan gezondheid van burgers in je wijk/regio. Dit traject gaan we faciliteren en wordt deels vergoed uit projectgelden.

Wil je meedoen?

  • Ga dan op zoek naar een diëtist met wie je zou willen samenwerken
  • Voor deelname is het nodig dat je ZZPer of MKBer bent. Ook is het nodig dat je deel uitmaakt van een (formeel of informeel) samenwerkingsverband, zodat uitkomsten en ervaringen makkelijk gedeeld kunnen worden met andere collega’s.
  • Meld je aan, als koppel (!), door een mail te sturen naar: e.naumann@han.nl
  • Wij zijn op zoek naar 10 koppels, op volgorde van aanmelding.
  • Doe dit voor 23 februari

Wil je meer weten? Mail dan naar e.naumann@han.nl

Met vriendelijke groet, mede namens,
Katarina Jerkovic en Liesbeth Haverkort, lectoraat Innovaties in de preventieve zorg, Hogeschool Utrecht
en Marian de van der Schueren en Vanessa Hollaar, lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl, HAN Univeristy of Applied Sciences,

Elke Naumann, lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl, HAN University of Applied Sciences

Lees meer over: Carrière, Thema A-Z