Happier Beauty ontwikkelt eerste navulbare tandpastatube

Happier Beauty ontwikkelt eerste navulbare tandpastatube

Jaarlijks belanden meer dan een miljard tandpastatubes of de vuilnisbelt, aangezien ze niet kunnen worden gerecycled. Het merk Happier Beauty is op een missie om de tonnen plastic afval aan te pakken die worden gecreëerd door traditionele tandpastapompen en -tubes.

Dat deed het merk al met recyclebare tandpastatubes gemaakt van aluminium. In het voorjaar van 2022 breidt Happier Beauty de collectie uit met ’s werelds eerste navulbare tandpastadispenser. Daarmee hopen ze de noodzaak van plastic tubes en pompen voor eenmalig gebruik te elimineren.

Een circulaire oplossing voor de klimaatcrisis creëren

De oprichter van Happier Beauty, Faye Wilson, zegt: “Het wordt steeds duidelijker dat recycling ons niet zal redden van de klimaatcrisis. Happier Beauty wilde een stap verder gaan en een echt circulaire, navulbare en herbruikbare oplossing creëren.”

“We zijn trots om het eerste tandpastabedrijf ter wereld te zijn dat een navulbare tandpastadispenser lanceert”, vervolgt Wilson. “Navulverpakkingen worden steeds populairder in de voedings- en cosmetica-industrie, dus waarom ook niet in de tandverzorging? Tandpasta is een product dat we allemaal twee keer per dag gebruiken, maar de innovatie in deze markt verloopt tot nu toe vrij traag.”

Volledig afvalvrij

De tandpastadispenser is gemaakt van aluminium en 50 procent gerecycled plastic en is ontworpen om keer op keer te gebruiken. De als abonnement verkrijgbare navulcapsules zijn biologisch afbreekbaar. Dat maakt de nieuwe dispenser en navulcapsules volledig afvalvrij, aldus Happier Beauty.

Bron:
Happier Beauty

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Thema A-Z